reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Rajčatová omáčka s francouzskou čočkou

Vyzkoušejte recept na vegetariánskou alternativu k masové omáčce na těstoviny. Zelená čočka má příjemnou oříškovou chuť a i přes počáteční nedůvěru si ji oblíbili i masožravci z našeho rodinného kruhu.


  • 3,0

    3 2
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 549 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 815 hodnocení

Recept na kmínový chléb z domácí pekárny krok za krokem

23. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Houbová sezóna je tady! Přinášíme tipy na ty nejlepší houbové recepty!

22. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Za hodinu na stole: Cuketová bábovka krok za krokem

21. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou

21. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 535 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Postup přípravy

Zelenou čočku uvaříme podle návodu na obalu, přebytečnou vodu případně slijeme, během vaření nesolíme. Zelená čočka nemá takové tendence k rozvaření, takže zůstane hezky v celku.

Mezitím nakrájíme šalotku na jemno a česnek na plátky. Mrkev a řapíkatý celer nakrájíme na kostičky, nebo můžete i nastrouhat na hrubém struhadle. Rajčata nakrájíme na kousky.

Šalotku s česnekem lehce osmahneme na olivovém oleji, přihodíme nakrájenou mrkev a po chvilce i řapíkatý celer. Necháme chvilku osmahnout, pak přihodíme pokrájená rajčata a dusíme, dokud není mrkev tak akorát - ani tvrdá a ani rozvařená. Pokud máte rádi, můžete podlít kapkou bílého vína, případně zeleninovým vývarem.

Na závěr přidáme passatu a uvařenou čočku a necháme lehce provařit, aby se propojily chutě. Osolíme, opepříme a podle chuti přidáme oregano. Zasypeme nasekanou bazalkou, pokud vám nevadí její výrazná chuť, tak s ní nešetřete.

Rajčatovou omáčku s francouzskou čočkou podáváme se špagetami (u nás vedou špagety z celozrnné pšenice) a zasypané strouhaným parmazánem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Rajčatová omáčka s francouzskou čočkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.