reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Rajčatová marmeláda se švestkami

Recept na marmeládu, kterou mažeme na běžné pečivo.


  • 3,5

    13×

    3,4 13
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 530 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 803 hodnocení

Milujete chuť sušených rajčat? Připravte si domácí a levnější variantu

24. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 651 hodnocení

Provoní celou kuchyň! Francouzský hruškový koláč s polevou krok za krokem

23. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Když máte hub plné košíky: Pusťte se do zavařování

23. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Recept na houbovou smaženici krok za krokem

22. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 527 hodnocení

Recept na cheesecake s borůvkami krok za krokem

22. 8. 2019

Postup přípravy

Připravíme si veškeré ovoce a zeleninu. Omyjeme, švestky vypeckujeme a rajčata zbavíme zelených částí.

Ostružiny a švestky pomeleme na mlýnku na ovoce, potom i rajčata. Šťávu ze švestek a ostružin doplníme do 2 litrů šťávou z rajčat. V troše cukru rozmícháme oba Želírfixy, nasypeme do šťávy a 5 minut povaříme. Po částech přidáme zbytek cukru a vaříme dalších 5 minut. Marmeládu odstavíme a vmícháme kyselinu citronovou.

Rajčatovou marmeládu se švestkami naplníme do skleniček a sterilujeme 15 minut při 85 °C.

Ostružiny dodají marmeládě pěknou barvu. Švestky s ostružinami mohou být v poměru s rajčaty až 1:1.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Rajčatová marmeláda se švestkami

    Celkový počet komentářů: 3
    • Unka
      Unka

      Švestek a ostružin jsem měla 0,75 kg, na hrsti jsem to nedělala.Pomlela jsem to, nikdy bych nerozvařovala,protože je to zbytečně dlouhý proces,který ničí vitamíny.Ochutnali jsme hned čerstvou a byla moc dobrá,ale asi po měsíci po otevření, byla cítit hlavně rajčata.To jsem dala jen 2 kg rajčat, jak jsem psala. Už bych ji nikdy nedělala.

      16.08.2011 17:18:12

    • Unka
      Unka

      Vloni jsme dělala tuto marmeládu a určitě doporučuji dát mnohem méně rajčat,než je uvedeno. Je to moc cítit rajčaty. Měla jsme recept na 2 kg a i to bylo moc.

      15.08.2011 21:34:02

      • JanaB
        JanaB

        Jaký poměr?

        Kolik jste tam dala švestek a ostružin? Rajčata jsem všechny nespotřebovala, záleží, jak si kdo seřídí mlýnek. Rajčata jste mlela, nebo rozvařila? Moje není cítit po rajčatech, jinak bych marmeládu nedělala.

        15.08.2011 23:51:03



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Rajčatová marmeláda se švestkami

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.