reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Rajčatová marmeláda se švestkami

Recept na marmeládu, kterou mažeme na běžné pečivo.


  • 3,3

    14×

    3,2 14
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 811 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 031 hodnocení

Nedělní moučníky do 30 minut, po kterých se jen zapráší!

20. 9. 2020

Bábovka

4,7 1 752 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 848 hodnocení

Recept na pečené vepřové maso se zelím krok za krokem

20. 9. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 142 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 218 hodnocení

Co s nasbíranými hřiby? Zkuste houbový olej, slaný koláč nebo sekanou

20. 9. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 612 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 798 hodnocení

KVÍZ: Jak hodně se vyznáte ve vínu? Vyzkoušejte se!

20. 9. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 695 hodnocení

Langoše, bramboráky a burgery jako ze stánku

20. 9. 2020

Postup přípravy

Připravíme si veškeré ovoce a zeleninu. Omyjeme, švestky vypeckujeme a rajčata zbavíme zelených částí.

Ostružiny a švestky pomeleme na mlýnku na ovoce, potom i rajčata. Šťávu ze švestek a ostružin doplníme do 2 litrů šťávou z rajčat. V troše cukru rozmícháme oba Želírfixy, nasypeme do šťávy a 5 minut povaříme. Po částech přidáme zbytek cukru a vaříme dalších 5 minut. Marmeládu odstavíme a vmícháme kyselinu citronovou.

Rajčatovou marmeládu se švestkami naplníme do skleniček a sterilujeme 15 minut při 85 °C.

Ostružiny dodají marmeládě pěknou barvu. Švestky s ostružinami mohou být v poměru s rajčaty až 1:1.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Rajčatová marmeláda se švestkami

    Celkový počet komentářů: 3
    • Unka
      Unka

      Švestek a ostružin jsem měla 0,75 kg, na hrsti jsem to nedělala.Pomlela jsem to, nikdy bych nerozvařovala,protože je to zbytečně dlouhý proces,který ničí vitamíny.Ochutnali jsme hned čerstvou a byla moc dobrá,ale asi po měsíci po otevření, byla cítit hlavně rajčata.To jsem dala jen 2 kg rajčat, jak jsem psala. Už bych ji nikdy nedělala.

      16.08.2011 17:18:12

    • Unka
      Unka

      Vloni jsme dělala tuto marmeládu a určitě doporučuji dát mnohem méně rajčat,než je uvedeno. Je to moc cítit rajčaty. Měla jsme recept na 2 kg a i to bylo moc.

      15.08.2011 21:34:02

      • JanaB
        JanaB

        Jaký poměr?

        Kolik jste tam dala švestek a ostružin? Rajčata jsem všechny nespotřebovala, záleží, jak si kdo seřídí mlýnek. Rajčata jste mlela, nebo rozvařila? Moje není cítit po rajčatech, jinak bych marmeládu nedělala.

        15.08.2011 23:51:03



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Rajčatová marmeláda se švestkami

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.