reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Rajčatová galetka s parmezánovou krustou

Recept na skvělou rajčatovou galetku v křehké parmezánové krustě. Postup je velmi jednoduchý a výsledkem oslníte nejednu návštěvu.


  • 0

    0 0
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

V misce smícháme mouku s půl lžičkou soli, přidáme studené máslo a prsty tvoříme drobenku. Přidáme nastrouhaný parmezán, žloutek a studenou vodu a vytvoříme nelepivé těsto. Zabalíme do potravinové folie, aby neosychalo. Dáme do lednice nejméně na hodinu odpočinout, nejlépe však do druhého dne.

Těsto necháme po vytažení z lednice 10 minut na lince, pak vyválíme na tenko na pečícím papíře podsypaném polohrubou moukou a položíme na velký talíř (popřípadě rovnou na plech).

Těsto potřeme smetanovým termizovaným sýrem smíchaným s pestem. Počítáme s okraji cca 5 centimetrů.

Poté poklademe listy špenátu a plátky rajčat a postupně zapravíme okraje, potřeme rozšlehaným vajíčkem, přesuneme na plech, vložíme do vyhřáté trouby na 175 °C a pečeme dozlatova (cca půl hodiny). Hlídáme barvu, kdyby byla rajčatová galetka příliš opečena dohněda, mohl by začít hořknout parmezán.

Upečenou lehce vychladlou rajčatovou galetku s parmezánovou krustou můžeme ozdobit kousky mozzarelly a lístky rukoly či bazalky a podáváme nakrájenou na trojúhelníky.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Rajčatová galetka s parmezánovou krustou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.