reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Rajčata po provensálsku

Rajčata patří do naší kuchyně i přesto, že je mnozí z nás moc nemilují. Tento recept na netradiční teplý předkrm z plněných rajčátek však zaujme každého.


  • 3,0

    955×

    3 955
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 699 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 931 hodnocení

Velikonoce se blíží: Otestujte se, jak dobře znáte velikonoční zvyky

2. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 672 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 750 hodnocení

Trvanlivé potraviny do zásoby: Víte, jak je správně skladovat?

1. 4. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Droždí: Jak na to, aby se kynuté moučníky povedly na výbornou?

31. 3. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,2 587 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 738 hodnocení

Vařte levně a ze zbytků - ulevíte peněžence i planetě, navíc si skvěle pochutnáte

30. 3. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 281 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 624 hodnocení

Tip na neděli: Úžasný karamelový koláč s tvarohem

29. 3. 2020

Postup přípravy

Omytá rajčata rozpůlíme a odstraníme z nich dužninu. Takto upravená rajčata odložíme na cedník a necháme z nich vykapat šťávu.


Solené sardelky máčíme ve vodě, aby se zbavily přebytečné soli. Několikrát vyměníme vodu a tím máčení urychlíme. Pak sardelky osušíme a rozmixujeme, nebo najemno rozkrájíme společně s tuňákem, strouhankou, česnekem, pepřem a jemnými bylinkami. Do vzniklé směsi přidáme dužninu z rajčat, kterou jsme z nich na začátku odstranili.


Touto směsí naplníme připravená rajčata, na povrchu je posypeme tymiánem a fenyklem a rozložíme je po plechu. Rajčata pokapeme olejem a asi 15 minut pečeme v troubě při teplotě 240 stupňů.


Rajčata podáváme teplá.


Foto: http://www.profimedia.cz/

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Rajčata po provensálsku

    Celkový počet komentářů: 1

    • Kristyna Garufi
      Kristyna Garufi

      Rajcata po provensalsku???

      Nezlobte se, ale toto nejsou rajcata po provensalsku. Tunak v konzerve? Sardelky? Jak jste k tomuto receptu prisel/prisla proboha? Ja ziju v Provenci uz sest let a recept na rajcata po provensalsku je uplne jednoduchy. Staci kvalitni zrala rajcata, olivovy olej, petrzelka, cesnek, krapet strouhanky. Vse je o pomalem kompotovani rajcate pri mirne teplote na sporaku. V troube je muzete pect take, ale to uz neni puvodni recept. Pokud jde o nejaka vylepsena plnena rajcata po provensalsku, ok, vim, ze Cechum to muze byt sumafuk, ale me to trochu vytocilo.

      28.08.2011 10:53:07


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Rajčata po provensálsku

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.