reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Rajčata po provensálsku

Rajčata patří do naší kuchyně i přesto, že je mnozí z nás moc nemilují. Tento recept na netradiční teplý předkrm z plněných rajčátek však zaujme každého.


  • 3,0

    955×

    3 955
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 545 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 813 hodnocení

Kysané zelí - vitamínová bomba pro detoxikaci i posílení imunity

18. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 660 hodnocení

Tip na podzimní večery: Recept na pečený čaj krok za krokem

17. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Recept na jablečný mřížkový koláč krok za krokem

17. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 560 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Posilte si imunitu díky rakytníku

17. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 533 hodnocení

Přírodní lékárnička: Hlávkové zelí a jeho využití nejen v kuchyni

16. 9. 2019

Postup přípravy

Omytá rajčata rozpůlíme a odstraníme z nich dužninu. Takto upravená rajčata odložíme na cedník a necháme z nich vykapat šťávu.


Solené sardelky máčíme ve vodě, aby se zbavily přebytečné soli. Několikrát vyměníme vodu a tím máčení urychlíme. Pak sardelky osušíme a rozmixujeme, nebo najemno rozkrájíme společně s tuňákem, strouhankou, česnekem, pepřem a jemnými bylinkami. Do vzniklé směsi přidáme dužninu z rajčat, kterou jsme z nich na začátku odstranili.


Touto směsí naplníme připravená rajčata, na povrchu je posypeme tymiánem a fenyklem a rozložíme je po plechu. Rajčata pokapeme olejem a asi 15 minut pečeme v troubě při teplotě 240 stupňů.


Rajčata podáváme teplá.


Foto: http://www.profimedia.cz/

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Rajčata po provensálsku

    Celkový počet komentářů: 1

    • Kristyna Garufi
      Kristyna Garufi

      Rajcata po provensalsku???

      Nezlobte se, ale toto nejsou rajcata po provensalsku. Tunak v konzerve? Sardelky? Jak jste k tomuto receptu prisel/prisla proboha? Ja ziju v Provenci uz sest let a recept na rajcata po provensalsku je uplne jednoduchy. Staci kvalitni zrala rajcata, olivovy olej, petrzelka, cesnek, krapet strouhanky. Vse je o pomalem kompotovani rajcate pri mirne teplote na sporaku. V troube je muzete pect take, ale to uz neni puvodni recept. Pokud jde o nejaka vylepsena plnena rajcata po provensalsku, ok, vim, ze Cechum to muze byt sumafuk, ale me to trochu vytocilo.

      28.08.2011 10:53:07


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Rajčata po provensálsku

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.