Rajčata patří do naší kuchyně i přesto, že je mnozí z nás moc nemilují. Tento recept na netradiční teplý předkrm z plněných rajčátek však zaujme každého.
3 stroužky | česnek |
majoránka | |
kmín | |
0.5 lžičky | tymián |
12 ks | rajče |
bazalka | |
anýz | |
bobkový list | |
pepř | |
1 dl | olivový olej |
12 ks | sardelka v soli |
100 g | tuňák v konzervě |
4 lžíce | bílá strouhanka |
1 lžička | drcený fenykl |
petrželová nať | |
provensálské koření |
Omytá rajčata rozpůlíme a odstraníme z nich dužninu. Takto upravená rajčata odložíme na cedník a necháme z nich vykapat šťávu.
Solené sardelky máčíme ve vodě, aby se zbavily přebytečné soli. Několikrát vyměníme vodu a tím máčení urychlíme. Pak sardelky osušíme a rozmixujeme, nebo najemno rozkrájíme společně s tuňákem, strouhankou, česnekem, pepřem a jemnými bylinkami. Do vzniklé směsi přidáme dužninu z rajčat, kterou jsme z nich na začátku odstranili.
Touto směsí naplníme připravená rajčata, na povrchu je posypeme tymiánem a fenyklem a rozložíme je po plechu. Rajčata pokapeme olejem a asi 15 minut pečeme v troubě při teplotě 240 stupňů.
Rajčata podáváme teplá.
Foto: http://www.profimedia.cz/
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena