reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Raifort fumé ala Richard Novák

5. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Raifort fumé ala Richard Novák

Recept na uzené ocásky s karamelovými jablky, křenovou omáčkou a pečenými bramborami na rozmarýnu se slaninou. Vychutnejte si rafinovanou kombinaci slané, sladké a štiplavé chuti. A ta vůně!


Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×
Uvařil/a jsem recept

Ingredience

omáčka

podle chuti

příloha

směs

Postup přípravy

Uzené vepřové ocásky dáme povařit s kořením. Pokud chceme zužitkovat i vývar z ocásků, okořeníme a necháme vařit delší dobu.

Mezitím si připravíme jednoduchou křenovou omáčku. Základem bude bešamel z mléka a hladké mouky, který ochutíme trochou vývaru, pepřem a solí. Přidáme čerstvý nastrouhaný křen, smetanu a za stálého míchání necháme chvíli provařit.

Jako přílohu si předvaříme nové brambory, které poté vložíme na pekáček, zakápneme olejem, osolíme, přidáme pár snítek čerstvého rozmarýnu a poklademe plátky anglické slaniny. Přílohu pečeme na 200 °C cca 45 minut.

Na ozdobení uzených ocásků si připravíme karamelová jablka. Jedno větší jablko oloupeme, rozkrájíme a zbavíme jadřinců. Na pánvi necháme zkaramelizovat cukr, přidáme jablka a zalijeme citronovou šťávou. Přidáme špetku mleté skořice a stále mícháme, dokud nedocílíme konzistence tekutého medu.

Raifort fumé ala Richard Novák nyní můžeme naaranžovat tak jako na fotografii a servírovat.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Komentáře k receptu Raifort fumé ala Richard Novák

Celkový počet komentářů: 13
Nalezeno receptů: 13
|< << 12 >> >|

Přidat příspěvek k receptu Raifort fumé ala Richard Novák