reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

5. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Raifort fumé ala Richard Novák

Raifort fumé ala Richard Novák

Recept na uzené ocásky s karamelovými jablky, křenovou omáčkou a pečenými bramborami na rozmarýnu se slaninou. Vychutnejte si rafinovanou kombinaci slané, sladké a štiplavé chuti. A ta vůně!


  • 4,4

    136×

    4,3 136
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty
Ušetřete peníze na přípravě tohoto receptu!

Ingredience

omáčka

podle chuti

příloha

směs



Postup přípravy

Uzené vepřové ocásky dáme povařit s kořením. Pokud chceme zužitkovat i vývar z ocásků, okořeníme a necháme vařit delší dobu.

Mezitím si připravíme jednoduchou křenovou omáčku. Základem bude bešamel z mléka a hladké mouky, který ochutíme trochou vývaru, pepřem a solí. Přidáme čerstvý nastrouhaný křen, smetanu a za stálého míchání necháme chvíli provařit.

Jako přílohu si předvaříme nové brambory, které poté vložíme na pekáček, zakápneme olejem, osolíme, přidáme pár snítek čerstvého rozmarýnu a poklademe plátky anglické slaniny. Přílohu pečeme na 200 °C cca 45 minut.

Na ozdobení uzených ocásků si připravíme karamelová jablka. Jedno větší jablko oloupeme, rozkrájíme a zbavíme jadřinců. Na pánvi necháme zkaramelizovat cukr, přidáme jablka a zalijeme citronovou šťávou. Přidáme špetku mleté skořice a stále mícháme, dokud nedocílíme konzistence tekutého medu.

Raifort fumé ala Richard Novák nyní můžeme naaranžovat tak jako na fotografii a servírovat.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Raifort fumé ala Richard Novák

    Celkový počet komentářů: 13
    Nalezeno receptů: 13
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Raifort fumé ala Richard Novák

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.