reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

5. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Raifort fumé ala Richard Novák

Raifort fumé ala Richard Novák

Recept na uzené ocásky s karamelovými jablky, křenovou omáčkou a pečenými bramborami na rozmarýnu se slaninou. Vychutnejte si rafinovanou kombinaci slané, sladké a štiplavé chuti. A ta vůně!


  • 4,4

    140×

    4,3 140
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

omáčka

podle chuti

příloha

směs



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 625 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 878 hodnocení

Omáčky k dochucování salátů: Dodají jídlu šmrnc!

21. 1. 2020

Bábovka

4,7 1 628 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 708 hodnocení

Rychlé obědy do krabičky - stačí 45 minut a máte skvělé jídlo do práce

20. 1. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 181 hodnocení

Čokoládový Sacher dort krok za krokem

19. 1. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 576 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 707 hodnocení

Šéfkuchařův videorecept: Jak na nakládaný sýr, kterým oslníte nejednu návštěvu?

18. 1. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 276 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 582 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

17. 1. 2020

Postup přípravy

Uzené vepřové ocásky dáme povařit s kořením. Pokud chceme zužitkovat i vývar z ocásků, okořeníme a necháme vařit delší dobu.

Mezitím si připravíme jednoduchou křenovou omáčku. Základem bude bešamel z mléka a hladké mouky, který ochutíme trochou vývaru, pepřem a solí. Přidáme čerstvý nastrouhaný křen, smetanu a za stálého míchání necháme chvíli provařit.

Jako přílohu si předvaříme nové brambory, které poté vložíme na pekáček, zakápneme olejem, osolíme, přidáme pár snítek čerstvého rozmarýnu a poklademe plátky anglické slaniny. Přílohu pečeme na 200 °C cca 45 minut.

Na ozdobení uzených ocásků si připravíme karamelová jablka. Jedno větší jablko oloupeme, rozkrájíme a zbavíme jadřinců. Na pánvi necháme zkaramelizovat cukr, přidáme jablka a zalijeme citronovou šťávou. Přidáme špetku mleté skořice a stále mícháme, dokud nedocílíme konzistence tekutého medu.

Raifort fumé ala Richard Novák nyní můžeme naaranžovat tak jako na fotografii a servírovat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Raifort fumé ala Richard Novák

    Celkový počet komentářů: 13

    Nalezeno receptů: 13
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Raifort fumé ala Richard Novák

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.