reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Ragú z lišek

Recept na ragú z lišek s žemlovým knedlíčkem.


  • 3,9

    3,8 7
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

příloha



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 040 hodnocení

Těstoviny v podzimním jídelníčku: Zapečte je!

21. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

KVÍZ: Je meloun ovoce, nebo zelenina? Otestuj svoji znalost!

21. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Kupujeme hovězí maso: Víte, jak upravit hovězí roštěnec, kližku či plec?

21. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Bylinky našich babiček aneb jak přírodní cestou utužit své zdraví

21. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Batáty, sladké brambory v našem jídelníčku: Jak je chutně připravit?

20. 10. 2020

Postup přípravy

Pažitku nakrájíme na jemno. Šalotku a česnek oloupeme a také nakrájíme na jemno. Lišky očistíme nožem, případně rychle opereme pod tekoucí vodou. Ve větší pánvi na másle zpěníme šalotku s česnekem, přidáme lišky a podusíme. Zalijeme bílým vínem, necháme vyvařit a zalijeme smetanou. Povaříme do zhoustnutí a nakonec dochutíme solí a čerstvě mletým bílým pepřem.

Žemlový knedlík

Rohlíky nakrájíme na kostičky 1 x 1 cm, dáme na plech a opražíme v troubě dozlatova. V misce rozšleháme mléko s vejcem a postupně zapracujeme hrubou mouku. Dochutíme solí, čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem a nasekanou petrželkou. Tímto vzniklým těstíčkem spojíme opražené rohlíky a řádně promícháme. Necháme odpočinout alespoň 30 minut v lednici, vytvarujeme malé knedlíčky a vaříme v osolené vodě asi 6 minut.

Servírování

Lišky vyjmeme z pánve a dáme na talíř. Smetanovou omáčku napěníme ponorným mixérem a přelijeme přes lišky. Doplníme žemlovými knedlíčky a posypeme nakrájenou pažitkou.

TIP: Ragú můžeme připravit také z hřibů nebo jiných podobných hub podle sezony. Žemlové knedlíčky se výborně hodí také ke guláši nebo do nich můžeme přidat uzené maso či slaninu a podáváme k dušenému zelí.

Autor receptu: Petr Fučík

SEXY moderní česká kuchyně
Zdroj:SEXY moderní česká kuchyně, vydalo R MEDIA, spol. s r.o., 2013

SEXY moderní česká kuchyně je dobře propracovaná a přehledná kuchařská kniha, ze které uvaří úžasné pokrmy i normální smrtelník. Recepty jsou sestaveny tak, aby zpracováním i surovinami byly dostupné každému, kdo se rozhodne postavit se ke sporáku a začít. Nápady, forma i vybraná jídla však musí nadchnout i profesionály.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Ragú z lišek

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.