reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ragú z kuřete a hlívy ustřičné

Ragú z kuřecích prsou, dušené na pórku s hlívou ústřičnou, připravujeme na bílém víně. Jemnost pokrmu dodá sladká smetana.


  • 4,5

    21×

    4,4 21
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 545 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 813 hodnocení

Kysané zelí - vitamínová bomba pro detoxikaci i posílení imunity

18. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 660 hodnocení

Tip na podzimní večery: Recept na pečený čaj krok za krokem

17. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Recept na jablečný mřížkový koláč krok za krokem

17. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 560 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Posilte si imunitu díky rakytníku

17. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 533 hodnocení

Přírodní lékárnička: Hlávkové zelí a jeho využití nejen v kuchyni

16. 9. 2019

Postup přípravy

Kuřecí prsa očistíme, nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Hlívu ústřičnou očistíme a nakrájíme na kostky o stejné velikosti jako maso. Česnek oloupeme a pokrájíme na tenké nudličky. Pórek a jarní cibulku očistíme, omyjeme a nakrájíme na špalíčky. Odměříme si bílé suché víno. Petrželovou nať jemně nasekáme.

Nejdříve na oleji zprudka orestujeme kostky kuřecích prsou dorůžova. Potom maso vyjmeme a odložíme. Do výpeku přidáme cibulku, pórek a česnek, vše zprudka osmahneme a zalijeme vínem, které necháme zcela odpařit. Nyní přidáme lžíci másla a hlívu ústřičnou, špetku drceného kmínu a vše ještě minutu restujeme. Potom vložíme opečené maso, přilijeme vývar a na mírném ohni udusíme pod pokličkou doměkka.

Vydušenou šťávu zjemníme smetanou, ochutíme nasekanou petrželkou a necháme krátce přejít varem.

Ragú z kuřete a hlívy ústřičné podáváme se širokými nudlemi nebo rýží. Můžeme ho však servírovat i v malých zapékacích miskách s rozpečenou bagetou - jako předkm.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Ragú z kuřete a hlívy ustřičné

    Celkový počet komentářů: 4
    • hana (tecka) vyvodova
      hana (tecka) vyvodova

      Uvařila jsem....

      ...a byla to mňamka. Musím říct, že ragú bylo druhý den lepší než hned po uvaření. Recept doporučuji. Dali jsme si ho s pečivem, ale příště to zkusíme s bramborovou kaší - jsme totiž bramborožrouti:). Díky za recept.

      16.09.2014 20:09:58

    • hana (tecka) vyvodova
      hana (tecka) vyvodova

      Kolik hlívy?

      Přidávám se ke komentáři Mileny: jaké množství hlívy máme dát do ragú? Díky. Hanka

      12.09.2014 12:56:52

    • Milena
      Milena

      Komentář k receptu Ragú z kuřete a hlívy ustřičné

      Právě začínám vařit a v receptu mi chybí množství hlívy. Škoda, právě kvůli hlívě jsem si recept vybrala. Tak dám průchod intuici.

      15.06.2014 11:52:07


      • Jarka
        Jarka

        Re: Komentář k receptu Ragú z kuřete a hlívy ustřičné

        Dobrý den, hlívy dávám přibližně 300 g. ... nevím proč ingredience vypadla ze seznamu surovin .. snad se Vám oběd vydařil .. J.P.

        12.09.2014 21:32:59


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Ragú z kuřete a hlívy ustřičné

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.