reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ragú z kuřete a hlívy ustřičné

Ragú z kuřecích prsou, dušené na pórku s hlívou ústřičnou, připravujeme na bílém víně. Jemnost pokrmu dodá sladká smetana.


  • 4,5

    21×

    4,4 21
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 530 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 804 hodnocení

Recept na jablkovou bábovku s ořechy krok za krokem

25. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 651 hodnocení

Milujete chuť sušených rajčat? Připravte si domácí a levnější variantu

24. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 160 hodnocení

Provoní celou kuchyň! Francouzský hruškový koláč s polevou krok za krokem

23. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 667 hodnocení

Když máte hub plné košíky: Pusťte se do zavařování

23. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 527 hodnocení

Recept na houbovou smaženici krok za krokem

22. 8. 2019

Postup přípravy

Kuřecí prsa očistíme, nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Hlívu ústřičnou očistíme a nakrájíme na kostky o stejné velikosti jako maso. Česnek oloupeme a pokrájíme na tenké nudličky. Pórek a jarní cibulku očistíme, omyjeme a nakrájíme na špalíčky. Odměříme si bílé suché víno. Petrželovou nať jemně nasekáme.

Nejdříve na oleji zprudka orestujeme kostky kuřecích prsou dorůžova. Potom maso vyjmeme a odložíme. Do výpeku přidáme cibulku, pórek a česnek, vše zprudka osmahneme a zalijeme vínem, které necháme zcela odpařit. Nyní přidáme lžíci másla a hlívu ústřičnou, špetku drceného kmínu a vše ještě minutu restujeme. Potom vložíme opečené maso, přilijeme vývar a na mírném ohni udusíme pod pokličkou doměkka.

Vydušenou šťávu zjemníme smetanou, ochutíme nasekanou petrželkou a necháme krátce přejít varem.

Ragú z kuřete a hlívy ústřičné podáváme se širokými nudlemi nebo rýží. Můžeme ho však servírovat i v malých zapékacích miskách s rozpečenou bagetou - jako předkm.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Ragú z kuřete a hlívy ustřičné

    Celkový počet komentářů: 4
    • hana (tecka) vyvodova
      hana (tecka) vyvodova

      Uvařila jsem....

      ...a byla to mňamka. Musím říct, že ragú bylo druhý den lepší než hned po uvaření. Recept doporučuji. Dali jsme si ho s pečivem, ale příště to zkusíme s bramborovou kaší - jsme totiž bramborožrouti:). Díky za recept.

      16.09.2014 20:09:58

    • hana (tecka) vyvodova
      hana (tecka) vyvodova

      Kolik hlívy?

      Přidávám se ke komentáři Mileny: jaké množství hlívy máme dát do ragú? Díky. Hanka

      12.09.2014 12:56:52

    • Milena
      Milena

      Komentář k receptu Ragú z kuřete a hlívy ustřičné

      Právě začínám vařit a v receptu mi chybí množství hlívy. Škoda, právě kvůli hlívě jsem si recept vybrala. Tak dám průchod intuici.

      15.06.2014 11:52:07


      • Jarka
        Jarka

        Re: Komentář k receptu Ragú z kuřete a hlívy ustřičné

        Dobrý den, hlívy dávám přibližně 300 g. ... nevím proč ingredience vypadla ze seznamu surovin .. snad se Vám oběd vydařil .. J.P.

        12.09.2014 21:32:59


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Ragú z kuřete a hlívy ustřičné

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.