reklama
hledat uživatel
       

Raclette

Raclette je původně švýcarské jídlo, které si připravovali pastevci venku na rozžhavených uhlících. Teď se používají kontaktní elektrické grily s nepřilnavým povrchem. Raclette jsem si koupila a musím konstatovat, že připravené masíčko je eňo ňuňo.


  • 3,1

    27×

    3 27
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Maso můžeme použít jakékoliv - vepřové, hovězí, kuřecí, játra, párky, klobásky, mleté maso, ale dostaneme v obchodech i různé polotovary grilovacích klobásek.

Pokud si sami připravujeme maso, nakrájíme jej na tenounké plátečky a používáme maso kvalitní. Můžeme maso naložit do oleje, ve kterém máme různé koření, sójovou omáčku apod. - záleží na chuti. Na každé maso můžeme připravit jinou směs koření. Maso necháme asi hodinu odpočinout a pak grilujeme.

Do malých pánviček si dáme různé druhy sýra, my jej mícháme třeba i s olivami. Nebo si uděláme směs - rozšlehané vajíčko s kousky šunky, olivu a poklademe sýrem a zapečeme.

Grilovat můžeme i zeleninu, a to třeba cibuli, papriky, rajčata, patizon, cuketu, česnek apod.

Přílohou ke specialitám raclette může být zelenina, různé dipy, omáčky a pečivo.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Raclette

    Celkový počet komentářů: 11
    • xx
      xx

      yyyyy

      18.12.2015 16:44:35

    • www.rakletprty.cz
      www.rakletprty.cz

      Komentář k receptu Raclette

      Originální švýcarskou specialitu raclette s originálními grily na raclette a vynikajícími recepty najdete na adrese www.rakletparty.cz

      20.02.2014 14:46:45

    • Verca
      Verca

      My dáváme buď sýr určený přímo na to nebo sýr bláťácké zlato, taky moc dobrý ;) Eidamem bych to nekazila... A maso tam nepatří... Ale každý ať si to dělá jak chce... :)

      02.04.2013 15:02:32


    • Eli
      Eli

      Teda za tohle byste se mela stydet!!! Raclette se nedela s masem! U vari se brambory a na lopatickach se roztavi syr, ktery si pak nalijete na ty brambory a okorenite patricnym korenim. Samozrejme se ji i zelenina a to predevsim sterilovane cibulky, mrkev apod. Syr se pouziva raclette, nicmene ackoliv ve Svycarsku je jich neuveritelne mnozstvi, u nas tak nejak chutnaji vsechny stejne. Takze bych nebyla tak radikalni jako jini komentujici. Jelikoz je muj otec Svycar, vyzadoval driv specialni raclette brambory, raclette vino, specialni kosik na bramobry a podobne. No to uz je vazne extrem. Zkuste prave raclette a verte nebo ne, bude vam to chutnat mnohem vic. Na maso si ani nevzpomenete.

      12.12.2011 10:08:31

    • Gernatka
      Gernatka

      Každý,ať si tam dá co chce-třeba i eidam,když mu chutná. Je to skvělé,jednoduché,děkuji za tip.

      13.05.2010 08:56:46

    • edita
      edita

      No kdyz se to jmenuje raclette, proc tam davate eidam a jine divne druhy?
      Nevim ja v cesku, ale tady se dostane specialne syr pro tenhle typ jidla koupit,
      a jmenuje se Raclettehttp://de.wikipedia.org/wiki/R aclette

      13.05.2010 08:54:01

      • OlaSm
        OlaSm

        Sýr raclette nám nechutná, zato roztopený eidam nebo madeland ano, A sýr raclette je u nás k dostání jen ve velkých supermarketech.

        25.08.2010 01:48:11

    • neligrej
      neligrej

      dobrý nápad

      tak jste mě navnadila,naposledy jsme použili tento přístroj někdy koncem léta,už aby bylo tepleji,na chatě víc chutná,díky

      12.05.2010 13:41:07

    Nalezeno receptů: 11
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Raclette

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.