reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Quinoa s míchanou zeleninou

Jednoduchý, chutný a rychlý eintopf z quinoy a míchané zeleniny. Recept na lehké jídlo, které zasytí a zahřeje.


  • 2,5

    11×

    2,4 11
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 829 hodnocení

Recept na boloňské špagety krok za krokem

23. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 674 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

23. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 544 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Postup přípravy

Odměřené množství quinoy vícekrát dobře promyjeme vlažnou vodou a necháme na sítku odkapat do sucha. Mraženou směs zeleniny necháme ve studené vodě rozmrazit, scedíme a necháme dobře odkapat od vody.

Zvolila jsem směs brokolice, květáku, zelené fazolky, hrášku s mrkví, ale můžete zvolit kombinaci zeleniny podle vlastní chuti. Quinou krátce opražíme v hlubším hrnci na sucho, získá tak příjemnou oříškovou chuť, zalijeme 2,5 násobným množstvím horké vody, pozor, neopařte se, voda hned vře a vysoko prská! Když voda přestane prskat, přivedeme znovu do varu. Přidáme sůl a kurkumu, přikryjeme pokličkou a na nejnižším plameni dusíme doměkka, stačí asi 25 minut, za ten čas krásně napučí.

V druhém hrnci ohřejeme ghee, přidáme římský kmín, mletý koriandr, krátce opražíme, přidáme scezenou zeleninu, podlijeme malým množstvím vody, jemně osolíme, promícháme a přikryté dusíme jen 5 minut, zelenina se pěkně ochutí máslem a kořením, bez pokličky necháme odpařit přebytečnou tekutinu, zelenina má zůstat al dente - do křupava a nakonec ochutíme citronovou šťávou.

Hotovou zeleninu zlehka vmícháme do quinoy, kterou jsme zlehka načechrali vidličkou. Horkou quinou s míchanou zeleninou dáme na talíř, jídlo servírujeme okořeněné čerstvě mletým černým pepřem a posypané na jemno nasekanou čerstvou petrželovou natí a pokapeme olivovým olejem.

Jde o velmi chutný rychlý lehký zdravý osvěžující kořeněný eintopf, který zahřeje a zasytí. Je vhodný hlavně pro bezlepkovou dietu, ale i pro zdravé. Podáváme jako samostatný hlavní chod, případně jako výbornou přílohu k pečenému masu. Toto jídlo je vhodné pro udržovací a stabilizující Dukanovu redukční dietu.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Quinoa s míchanou zeleninou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.