reklama
hledat uživatel
       

Quiche s cibulí

Vynikající koláč z Francie je velice snadný na přípravu a při jeho podávání sklidíte mnoho chvály. Vyzkoušejte výborný recept!


  • 4,0

    4 8
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Smícháme rozehřáté máslo s vlažnou vodou, moukou a špetku soli. Vypracujeme těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a na nejméně hodinu dáme stranou uležet.

Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Slaninu nakrájíme na kostičky. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka. Sýr (eidam, gouda apod.) nastrouháme na jemném struhadle. Čerstvé bylinky nasekáme najemno.

Olivový olej rozehřejeme a na něm opečeme cibuli, potom přidáme slaninu a opékáme dozlatova a dokřupava. Cibuli se slaninou přeneseme do síta a necháme odkapat přebytečný tuk. Zlehka osolíme a posypeme nasekanými bylinkami.

Troubu předehřejeme na 180 °C. Těsto rozválíme a vložíme do koláčové formy, kterou si předem vymažeme olivovým olejem. Těsto zvedneme tak, aby se vytvořily okraje, aby náplň při pečení nevytekla.

Do připravené cibulové směsi přidáme nastrouhaný sýr, bílé víno, Alpro Cuisine, žloutky a nakrájenou jarní cibulku. Směs pořádně promícháme a rozprostřete ji do koláčové formy. Pokud budeme chtít mít chuť koláče ještě výraznější, přidáme do směsi ještě lžíci dijonské hořčice. Připravenou směs vložíme na rozprostřené těsto.

Koláč pečeme dozlatova asi 35 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

Quiche s cibulí podáváme teplý i studený.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Quiche s cibulí

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.