reklama
hledat uživatel
       

Pytlácké houby

Recept na kořeněné houby se zeleninou a kysanou smetanou.


  • 3,9

    3,8 7
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Mrkev a petržel oloupeme a nakrájíme na nudličky, cibuli nasekáme nadrobno.

Cibuli s mrkví povaříme v troše vody se solí, pepřem a několika kapkami octa, pak zeleninu scedíme a vývar dáme stranou.

Petržel orestujeme s cukrem na lžíci přepuštěného másla, poprášíme moukou a osmažíme dozlatova. Přidáme vývar z mrkve, necháme ho vzkypět a dochutíme citronovou šťávou. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu.

Houby očistíme, nakrájíme na menší kousky a asi 8 minut je dusíme na zbytku másla.

Houby, zeleninu a omáčku smícháme dohromady a podáváme. Pytlácké houby jsou vynikající s chlupatými knedlíky.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Pytlácké houby

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.