Jde o sladkost, kterou jsem ochutnala na Slovensku. Je to hutné, ale moc dobré.
Hodnocení
0.0
/ 5 (0x)
Doba přípravy
60 min
Ingredience
1 špetka
sůl
150 ml
rum
200 g
cukr krystal
2 lžíce
kakaový prášek
250 g
mléko polotučné
1 špetka
drcené fenyklové semínko
400 g
vařené loupané jedlé kaštany
Postup přípravy
Koupíme vařené a oloupané jedlé kaštany.
Kaštany povaříme v mléce asi 50 minut, než se začnou chytat na dně hrnce. Vaříme se špetkou rozdrceného fenyklu. Když se kaštany začnou rozpadat, přidáme rum, cukr, sůl a kakao. Směs z jedlých kaštanů rozmixujeme.
Na servírování pyré z jedlých kaštanů lze použít zdobič na krémy, ale stačí také dát jen lžíci pyré na dno misky či sklenice a na ozdobení přidat šlehačku.