Pusinky

1 hod | cukroví | česká kuchyně | recept zobrazen: 151875x
Oblíbené vánoční cukroví, které je možno hodně obměňovat.
Komentáře receptu 1


Postup přípravy receptu

Předehřejeme si troubu, ale pouze na 150 °C. Plechy, stačí nízké, dobře vymažeme ztuženým tukem.

Z bílků ušleháme tuhý sníh, postupně po částech zašleháváme cukr, dáme do horké lázně a šleháme dotuha a tepla. Potom z lázně vyjmeme a šleháme až do vychladnutí.

Na připravené plechy tvoříme ozdobným zdobítkem malé pusinky (trošku od sebe) a pečeme v předehřáté troubě - spíše sušíme.

Pokud chceme více druhů cukroví, můžeme do připravené hmoty lehce vmíchat strouhaný kokos, nebo strouhané mandle a máme kokosové a mandlové pusinky. Rovněž můžeme popustit uzdu fantazii a hmotu rozdělit na více částí a ty potom postupně nabarvit různými potravinářskými barvivy.

konvalinka autor receptu:

Pusinky

Počet přidaných receptů: 546

Ingredience



Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pusinky

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Pusinky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně prát?

    Jak správně prát?

    Umět si vyprat oblečení, zní jako samozřejmost, kterou musí zvládnout každý. Aby si prádlo zachovalo co nejdéle původní barvu a tvar, je zapotřebí, to dělat správně. Poradíme, jak na to.

  • 29. září - Světový den srdce

    29. září - Světový den srdce

    Září je měsíc věnovaný prevenci srdečních onemocnění, k níž nabádá právě Světový den srdce, který připadá na 29. září. Zamysleme se spolu nad tím, jak se o své srdce a cévy lépe starat a zachovat si jejich zdraví.




přidat nový recept