Pudink s horkým ananasem a šlehačkou

30 min | dezert | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 431x
Co takhle povýšit klasický pudink na delikatesu, která je časově nenáročná a zároveň velmi lahodná? Recept, který připravíme i pro nečekanou návštěvu.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Nachystáme si ingredience na pudink. Část mléka (400 ml) přivedeme k varu, v 50 ml rozšleháme pudink a ve zbylých 50 ml rozšleháme jeden žloutek. Když je mléko horké, opatrně vmícháme mléko s pudinkem tak, aby se nevytvořily hrudky, trochu snížíme teplotu. Když máme pudink rozšlehaný a mléko začíná houstnout, přidáme druhou část mléka se žloutkem a znovu opatrně vmícháme. V této fázi je dobré buď trochu teploty přidat, aby pudink zhoustnul, nebo naopak ubrat, abychom pudink nepřipálili - záleží na typu plotýnky. V obou případech, když je pudink dostatečně hustý, plotýnku vypneme a necháme pomalu dojít. Uvařený pudink podle chuti dosladíme. Hotový pudink vylijeme do mističek.

Nachystáme si ananas. Ananas můžeme mít čerstvý, oloupeme jej, vložíme do hrnce, zalijeme trochou vody (na půlku ananasu cca 100 ml), přidáme cukr podle chuti, zakápneme citronem (1,5 citronu na 1 ananas) a na mírném plameni s pokličkou vaříme do zhoustnutí. Pokud použijeme kompotovaný ananas, necháme ananas jen v kastrolku ohřát.

Nakonec si připravíme šlehačku. Šlehačku klasicky vyšleháme do zhoustnutí, je dobré přidat ztužovač šlehačky. Do ušlehané šlehačky vmícháme opatrně kelímek zakysané smetany a dochutíme cukrem (cca 1 lžíce), já dávám jen trochu, aby šlehačka nebyla po smetaně kyselá, ale záleží na chuti každého.

Při servírování vezmeme připravený ananas a i se šťávou jej rozdělíme do misek na pudink. Nakonec pudink s horkým ananasem ozdobíme šlehačkou. Pokud máme cukrářské piškoty, můžeme je zapíchnout do šlehačky na ozdobu.

Pudink s horkým ananasem a šlehačkou ihned podáváme.

autor receptu:

Pudink s horkým ananasem a šlehačkou

Počet přidaných receptů: 9

Ingredience

na porce


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pudink s horkým ananasem a šlehačkou

Přidat příspěvek k receptu Pudink s horkým ananasem a šlehačkou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa je v našich podmínkách přirozeně se vyskytující plodinou a její přínos pro naše zdraví je ne-li opomíjený, pak určitě nedoceněný. Může snad za to fakt, že mnozí z nás ji neměli rádi jako děti? Možná, ale proč ji přehlížet i dál? Něco takového si tenhle malý podzimní zázrak určitě nezaslouží.

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!




přidat nový recept