reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pudink Jaffa v čokoládové omáčce

Pudink, který vlastně není pudink. Trošku pracnější recept a kalorická bomba, ale chuť výborná. Lze podávat teplý i studený.


  • 0

    0 0
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Hlubokou zapékací mísu o objemu 2l vymažeme máslem a troubu předehřejeme na 180 °C.

V míse smícháme mouku s kypřícím práškem, krupicovým cukrem, 50 g kakaa, nastrouhanou pomerančovou kůrou a špetkou soli. V jiné míse prošleháme pomerančovou šťávu včetně dužiny, vejce, rozpuštěné máslo a mléko.
Tekutou směs vlijeme do mísy se sypkou směsí a vypracujeme hladké těsto. Zapracujeme kousky čokolády a vlijeme do zapékací mísy.

Třtinový cukr s kakaem zalijeme 300 ml vroucí vody, rozmícháme a nalijeme na těsto v zapékací míse.

Pudink Jaffa v čokoládové omáčce vložíme do trouby a pečeme na prostřední mřížce asi 30 minut na 200 °C (plynová trouba), dokud pudink nenaběhne a na povrchu se neudělá pevná krustička.

Pudink Jaffa nabíráme velkou lžící i s hustou čokoládovou omáčkou a servírujeme se šlehačkou a zmrzlinou jako výborný dezert.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Pudink Jaffa v čokoládové omáčce

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.