Pučálka

30 min | příloha | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 144969x
Staročeský pokrm s kořeny sahajícími do raného středověku, jehož příprava je rychlá, ale rozložena do tří dnů.
Komentáře receptu 3
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Hrách přebereme, propláchneme, dáme do větší ploché nádoby a zalijeme vlažnou vodou. Uložíme na teplé místo a necháme 1 až 2 dny naklíčit.

Vodu slijeme a hrách už zalijeme pouze do poloviny. Třetí den obvykle vyraší klíčky. Potom naklíčený hrách scedíme, necháme na sítu okapat a na rozehřátém oleji krátce opražíme.

Pučálku ihned osoleníme a opepříme a podáváme jako přílohu.

Labužníci si ji mastili rozpuštěným škvarkovým sádlem, to by pak již nebyl vegetariánský pokrm.

autor receptu:

Pučálka

Počet přidaných receptů: 343

Ingredience

3,1
dobrý recept
127 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pučálka

Celkový počet komentářů: 3
  • Nutné změny v receptu Marie Hubená - výživový poradce 20.12.2014 06:37:29

    Prosím, změňte obrázek - klame strávníky - hrách + vejce + maso jsou samé bilkoviny, což je z hlediska výživy zcela chybné. A prosím, popište lépe klíčení, ať lidé nejsou zklamaní svým několikadenním snažením. Pokud byste potřebovali s něčím pomoci - děláme kurzy zdravého vaření. Marie Hubená - výživový poradce - www.mujzdravyzivot.cz, email: info@mujzdravyzivot.cz

  • Bylo to moc dobry, asi budu kuchařem !

  • pučálka 12.12.2007 20:46:56

    díky za recept na pučálku, moc se mi hodí... veškole si s dětmi " hrajeme na Advent a tak zkoušíme i jednotlivé staročeské jednoduché recepty, hrách mám již dva dny namočený , zítra se ho pokusím opražit, protože v pátek bude ochutnávka, kdo zná ještě nějaký "fígl" poraďte/ mám starost, pokud ten hrách neuvařím, jestli si na něm po opražení nevylámeme zuby... zdravím a hezký, pohodový adventní čas.. Zdena

Nalezeno receptů: 3
Přidat příspěvek k receptu Pučálka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa je v našich podmínkách přirozeně se vyskytující plodinou a její přínos pro naše zdraví je ne-li opomíjený, pak určitě nedoceněný. Může snad za to fakt, že mnozí z nás ji neměli rádi jako děti? Možná, ale proč ji přehlížet i dál? Něco takového si tenhle malý podzimní zázrak určitě nezaslouží.

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!




přidat nový recept