reklama
hledat uživatel
       

Ingredience

Postup přípravy

Hrách přebereme, propláchneme, dáme do větší ploché nádoby a zalijeme vlažnou vodou. Uložíme na teplé místo a necháme 1 až 2 dny naklíčit.

Vodu slijeme a hrách už zalijeme pouze do poloviny. Třetí den obvykle vyraší klíčky. Potom naklíčený hrách scedíme, necháme na sítu okapat a na rozehřátém oleji krátce opražíme.

Pučálku ihned osoleníme a opepříme a podáváme jako přílohu.

Labužníci si ji mastili rozpuštěným škvarkovým sádlem, to by pak již nebyl vegetariánský pokrm.

reklama

Komentáře k receptu Pučálka

Celkový počet komentářů: 3
  • Marie Hubená - výživový poradce
    Marie Hubená - výživový poradce

    Nutné změny v receptu

    Prosím, změňte obrázek - klame strávníky - hrách + vejce + maso jsou samé bilkoviny, což je z hlediska výživy zcela chybné. A prosím, popište lépe klíčení, ať lidé nejsou zklamaní svým několikadenním snažením. Pokud byste potřebovali s něčím pomoci - děláme kurzy zdravého vaření. Marie Hubená - výživový poradce - www.mujzdravyzivot.cz, email: info@mujzdravyzivot.cz

    20.12.2014 06:37:29

  • Fly
    Fly

    Bylo to moc dobry, asi budu kuchařem !

    24.03.2011 12:24:40

  • Zdena
    Zdena

    díky za recept na pučálku, moc se mi hodí... veškole si s dětmi " hrajeme na Advent a tak zkoušíme i jednotlivé staročeské jednoduché recepty, hrách mám již dva dny namočený , zítra se ho pokusím opražit, protože v pátek bude ochutnávka, kdo zná ještě nějaký "fígl" poraďte/ mám starost, pokud ten hrách neuvařím, jestli si na něm po opražení nevylámeme zuby... zdravím a hezký, pohodový adventní čas.. Zdena

    12.12.2007 20:46:56

Nalezeno receptů: 3

Přidat příspěvek k receptu Pučálka