reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ptyše z odpalovaného těsta

Recept na odpalované těsto, ze kterého tvoříme malé větrníčky a plníme libovolným krémem.


  • 3,9

    15×

    3,8 15

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 776 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 008 hodnocení

Poctivá domácí zmrzlina: Jogurtová s borůvkami chutná božsky!

15. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 732 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 822 hodnocení

Vychutnejte si Vietnam: Úžasná polévka Pho bo krok za krokem

15. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Vzpomínka na dětství: Citronová babeta s rybízem krok za krokem

14. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 604 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 778 hodnocení

Léto prostě chutná: Zavařujte, grilujte a zkuste nové recepty

13. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 675 hodnocení

Recept na meruňkový koláč s tvarohem krok za krokem

12. 7. 2020

Postup přípravy

Do vody dáme sůl, tuk a přivedeme k varu. Najednou vsypeme mouku, odtáhneme z ohně a mícháme, až vznikne z těsta hladká hrouda. Kastrolek přistavíme znovu na teplo a zahřejeme, aby se mouka propražila.

Těsto přendáme do mísy, třeme a přidáváme vejce jedno po druhém. Přidáme na špičku nože prášku do pečiva.

Odpalované těsto pomocí trubičky upravujeme na vymazaný plech. Tvoříme malé kopečky nebo podle fantazie.

Ptyše pečeme při 170 °C, až jsou na povrchu jemně zlatavé.

Ptyše z odpalovaného těsta rozkrojíme a plníme libovolnou (nejlépe vanilkovou) náplní.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Ptyše z odpalovaného těsta

    Celkový počet komentářů: 1

    • belois
      belois

      jinak věnečky apod. já dávám trošilinku soli těsto je chutnější a při vsypání mouky se neudělají žmolky

      06.04.2010 13:38:55


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Ptyše z odpalovaného těsta

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.