Takto připravené ryby si oblíbí i ti, co nemají ryby rádi. Recept je přitom velmi snadný.
4 ks | pstruh |
na potření | |
---|---|
olej | |
podle chuti | |
sůl | |
kmín | |
grilovací koření | |
citronová šťáva | |
provensálské koření |
Pstruhy (množství podle počtu strávníků) omyjeme pod tekoucí vodou. Řádně je osolíme, pokapeme citronovou šťávou, potřeme směsí z koření a oleje. Můžeme si samozřejmě i namíchat vlastní směs koření a bylinek, ale s hotovým grilovacím kořením to máme jednodušší. Ovšem nezapomeňme, že obsahuje i sůl.
Pstruhy zabalíme do alobalu a necháme v ledničce uležet minimálně 1 hodinu, aby se chutě prolnuly.
Pstruhy v alobalu grilujeme venku nebo na grilu v troubě doma z každé strany 15 minut. Maso krásně odpadá od kostí a jen se rozplývá na jazyku. Pstruzi v alobalu na grilu jsou vynikající s různými dresinky, tatarkou nebo samotní. Můžeme přidat i grilovanou zeleninu, pečené brambory nebo oblíbený salátek.
Tip: Do alobalu či dovnitř ryby můžeme přidat kousek másla, aby byla ryba šťavnatější. Pokud s grilováním ryb nemáme moc zkušeností, rozhodně čas grilování nepřeháníme, aby ryba nebyla zbytečně vysušená. Osvědčené jsou i formy na gril, do kterých pstruhy umístíme, tak se nám ryba nebude rozpadat a příprava bude ještě snadnější.
Foto: Shutterstock.com
Recept na pstruha v alobalu se zeleninou krok za krokem
Vyzkoušejte jeden z nejjednodušších receptů na přípravu skvělé ryby z českých řek.
autor mysinecka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena