reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Pstruh se žampiony na bylinkách

Pstruh plněný bylinkami pečený na bílém víně.


  • 4,7

    10×

    4,7 10
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

25. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 761 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Pečeme s jablky: Hraběnčiny řezy nikdy nezklamou!

25. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Recept na výbornou bramboračku s houbami krok za krokem

25. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Kvíz: Jak dobře znáte světovou gastronomii?

25. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Nejlepší recepty na domácí pečené čaje

24. 10. 2020

Postup přípravy

Pstruhy prosolíme a pokapeme citronovou šťávou. Bylinky (rozmarýn 1/2, pažitka, petrželka, tymián po 1 lžíci) jemně nasekáme. Bylinkami naplníme pstruhy a dáme do chladu na 30 minut rozležet.

Rozpustíme slaninu, přidáme máslo, na kolečka nakrájenou cibuli, proužky papriky a rozkrájené žampiony. Orestujeme a na směs rozložíme pstruhy.

Přiklopíme, zalijeme částí bílého vína a v troubě pečeme na 200 °C doměkka. Během pečení přiléváme zbývající víno. Ke konci pečení přidáme spařená, oloupaná a na čtvrtky nakrájená rajčata, která necháme mírně podusit.

Servírujeme na hlávkovém salátě (lollo biondo) s máslem omaštěnými vařenými bramborami.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Pstruh se žampiony na bylinkách

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.