Pstruh se šťouchanými brambory

45 min | hlavní chod | 2 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 17579x
Pstruh dochucený kmínem a obalený v mouce. Přílohu tvoří šťouchané brambory s pažitkou.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Pstruha očistíme, propláchneme studenou vodou. Můžeme odstranit také ploutve nebo hlavu. Lepší je ale rybu péct s ploutvemi. Později nám půjdou lépe odstranit drobné kosti.

Rybu okořeníme. Prosypeme kmínem a čerstvě mletým pepřem. Nakonec rybu obalíme v mouce. Na pánvi s poklicí nebo v remosce rozehřejeme trochu olivového oleje a rybu pečeme na střední teplotu tak, aby se pekla pozvolna. V průběhu pečení otočíme.

Šťouchané brambory s pažitkou připravíme následovně. Brambory uvaříme v osolené a okmínované vodě. Mezitím na pánvi zvolna dozlatova orestujeme jednu nadrobno nakrájenou cibuli.

Brambory scedíme, přidáme 1 dl teplého mléka a rozšťoucháme. Přidáme nahnědlou cibulku a najemno nasekanou pažitku. Promícháme a můžeme servírovat.

Šťouchané brambory můžeme tvarovat do kopečků pomocí mističky nebo servírovacích kroužků. Pstruha se šťouchanými brambory dozdobíme plátkem citrónu a snítky pažitky a ihned podáváme.

Petr Král autor receptu:

Pstruh se šťouchanými brambory

Počet přidaných receptů: 6

Ingredience

na porce
4,4
skvělý recept
22 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pstruh se šťouchanými brambory

Přidat příspěvek k receptu Pstruh se šťouchanými brambory
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept