Lehký oběd z lahodného a zdravého rybího masa a netradiční spojení s datlemi.
2 lžíce | máslo |
4 ks | pstruh |
1 lžíce | citronová šťáva |
hlávkový salát | |
3 lžíce | máslo na potření |
nádivka | |
---|---|
1 ks | cibule |
1 lžíce | skořice mletá |
120 g | vlašské ořechy sekané |
0.5 lžičky | mletý zázvor |
130 g | rýže vařená |
200 g | čerstvé datle |
3 lžíce | drcený koriandr |
podle chuti | |
pepř a sůl |
Pstruhy dobře omyjeme a břišní dutinu pokapeme citronovou šťávou , osolíme a opepříme. 5 datlí si dáme stranou, zbytek nakrájíme na nudličky. V pánvi rozehřejeme malé množství másla, a orestujeme cibuli. Vmícháme zázvor a skořici. Pánev odstavíme, přidáme ostatní suroviny na nádivku a nakrájené datle. Odstříhneme 4 větší kusy alobalu, potřene ho máslem, položíme na něj pstruhy naplněné nádivkou a pomažeme je taky máslem. 5 datlí, které jsme si dali stranou, nakrájíme na kousíčky a posypeme kolem pstruhů. Pstruhy dobře zabalíme, položíme na plech. Pečeme asi 25 minut při 180°C. Po upečení vyjmeme pstruhy s datlovou nádivkou z alobalu, lehce poprášíme skořicí, položíme na mísu, přizdobíme listovým salátem a hned podáváme.
Chystáte-li se do arabských zemí, kde jsou datle obvyklou pochoutkou, připravte se na datle, které postrádají přeslazenost a tuhost těch balených.
Recept na pstruha v alobalu se zeleninou krok za krokem
Vyzkoušejte jeden z nejjednodušších receptů na přípravu skvělé ryby z českých řek.
Recept na pstruha na cuketě s cibulí krok za krokem
Jemné maso pstruha se skvěle doplňuje s chutí cukety a cibule. Vyzkoušejte tuto kombinaci! Pokrm je lehký, dietní a to po vánočních svátcích jistě přijde vhod. Podrobný FOTORECEPT.
autor květoň
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena