2 lžíce | máslo | |
4 ks | pstruh | |
1 lžíce | citronová šťáva | |
hlávkový salát | ||
3 lžíce | máslo na potření | |
nádivka | ||
---|---|---|
1 ks | cibule | |
1 lžíce | skořice mletá | |
120 g | vlašské ořechy sekané | |
0.5 lžičky | mletý zázvor | |
130 g | rýže vařená | |
200 g | čerstvé datle | |
3 lžíce | drcený koriandr | |
podle chuti | ||
pepř a sůl |
Pstruhy dobře omyjeme a břišní dutinu pokapeme citronovou šťávou , osolíme a opepříme. 5 datlí si dáme stranou, zbytek nakrájíme na nudličky. V pánvi rozehřejeme malé množství másla, a orestujeme cibuli. Vmícháme zázvor a skořici. Pánev odstavíme, přidáme ostatní suroviny na nádivku a nakrájené datle. Odstříhneme 4 větší kusy alobalu, potřene ho máslem, položíme na něj pstruhy naplněné nádivkou a pomažeme je taky máslem. 5 datlí, které jsme si dali stranou, nakrájíme na kousíčky a posypeme kolem pstruhů. Pstruhy dobře zabalíme, položíme na plech. Pečeme asi 25 minut při 180°C. Po upečení vyjmeme pstruhy s datlovou nádivkou z alobalu, lehce poprášíme skořicí, položíme na mísu, přizdobíme listovým salátem a hned podáváme.
Chystáte-li se do arabských zemí, kde jsou datle obvyklou pochoutkou, připravte se na datle, které postrádají přeslazenost a tuhost těch balených.
Recept na pstruha v alobalu se zeleninou krok za krokem
Vyzkoušejte jeden z nejjednodušších receptů na přípravu skvělé ryby z českých řek.
Recept na pstruha na cuketě s cibulí krok za krokem
Jemné maso pstruha se skvěle doplňuje s chutí cukety a cibule. Vyzkoušejte tuto kombinaci! Pokrm je lehký, dietní a to po vánočních svátcích jistě přijde vhod. Podrobný FOTORECEPT.
Autor:květoň
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena