
Pstruh s česnekovým dipem
Grilovaný pstruh v alobalu přelitý pikantním dipem.
-
3,7
6×
-
45 min
-
0×
Grilovaný pstruh v alobalu přelitý pikantním dipem.
6×
45 min
0×
2 lžičky
1 lžička
2 ks
4 ks
150 - 200 ml
8 plátků
80 - 90 ml
1 lžička
1 lžička
5 stroužků
1 svazek
1 kostka
Vykuchané pstruhy očistíme, omyjeme a osušíme. Prosolíme je a posypeme rybím kořením. Vložíme do misky, zalijeme olejem, uzavřeme, vložíme do ledničky a necháme 2 hodiny marinovat.
Poté pstruhy položíme na dostatečně velké obdélníky alobalu. Do každého pstruha vložíme kousek másla, obložíme ho plátky citronu a velmi důkladně zabalíme. Na rozehřátém grilu pečeme asi 35 minut. Pstruha během grilování otáčíme.
Česnek utřeme se solí nebo nastrouháme najemno a vmícháme do tvarohu. Přidáme nadrobno nasekanou cibulku, mléko, vegetu, koření a vymícháme dohladka. Podle chuti přisolíme.
Pstruha podáváme na alobalu, přelitého česnekovým dipem, obloženého čerstvou zeleninou a ozdobeného plátkem citronu. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo jen čerstvé bílé pečivo.