reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pstruh s česnekem a bylinkovou krustou

Pstruh s česnekem a bylinkovou krustou provoní kuchyň a zaručeně uspokojí i mlsné jazýčky.


  • 4,6

    237×

    4,5 237
  • 1 hod

  • 71×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 625 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 881 hodnocení

Domácí výroba uzenin - připravte si tu nejlepší klobásu, jakou jste kdy jedli!

22. 1. 2020

Bábovka

4,7 1 628 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 709 hodnocení

Omáčky k dochucování salátů: Dodají jídlu šmrnc!

21. 1. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 181 hodnocení

Rychlé obědy do krabičky - stačí 45 minut a máte skvělé jídlo do práce

20. 1. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 576 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 707 hodnocení

Čokoládový Sacher dort krok za krokem

19. 1. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 276 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 582 hodnocení

Šéfkuchařův videorecept: Jak na nakládaný sýr, kterým oslníte nejednu návštěvu?

18. 1. 2020

Postup přípravy

Česnek oloupeme a utřeme se solí, můžeme jej i prolisovat. Bazalku s petrželkou jemně nasekáme a promícháme s česnekem a solí. Namíchané bylinky s česnekem rozdělíme na 2 porce.

Vykuchané pstruhy důkladně omyjeme ve studené vodě, ploutve i hlavu ponecháme. Vnitřek každého pstruha pokapeme citronovou šťávou a vyplníme bylinkami s česnekem. Na vyplnění pstruhů rozdělíme 1 celou porci bylinek. Pak pstruhy zlehka poprášíme hladkou moukou a krátce z obou stran osmahneme na rozehřátém másle.

Do druhé porce bylinek s česnekem přimícháme asi 80 g změklého másla a trochu strouhanky (asi 2 lžíce). Vznikne nám hustá hmota.

Zapékací mísu silně vytřeme máslem, položíme do ní osmahnuté pstruhy a každou rybu na povrchu potřeme hustou bylinkovou směsí. Bylinkami nešetříme. Potřené ryby polijeme zbytkem másla z pánve, pokapeme citronem a dáme zapéci do trouby, dokud bylinková krusta nezezlátne. Pečeme za stálého dohlížení 20 - 30 minut v horkovzdušné troubě. Ke konci pečení můžeme na 5 minut použít kombinaci horkého vzduchu s vrchním grilem.

Pstruhy s česnekem a bylinkovou krustou podáváme s uvařenými nebo upečenými brambory, zdobíme plátkem citronu a bylinkami.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pstruh s česnekem a bylinkovou krustou

    Celkový počet komentářů: 39
    • Jeník
      Jeník

      Komentář k receptu Pstruh s česnekem a bylinkovou krustou

      Mňamózní

      10.08.2017 20:39:06

    • Unicorn
      Unicorn

      Komentář k receptu Pstruh s česnekem a bylinkovou krustou

      Ehm, vegetariánský recept? To jako vážně? :-D

      05.09.2016 13:58:49

    • NoA??
      NoA??

      Velká dobrota

      U nás doma všem moc chutnalo, prý to byla velká dobrota, proto už vařím po druhé :)
      A komentáře o tom, co je vegetariánství jsou úplně mimo... každý si snad rozhodne podle svého jestli si to uvaří nebo ne... Pro informaci existuje skupina lidí, kterým se říká Pesco-vegetariáni, nejí maso, ale jí ryby a plody moře a protože tenhle web neumožňuje širší rozdělení, tak je asi úplně jedno jestli recepty s rybami zařadíte k vegetariánským a nebo ne, je to prostě půl na půl...

      16.02.2016 10:35:43


    • vladim
      vladim

      podařený recept, v zepékací misce doporučuji dělat na pečicím papíru-nepřichytí se.

      06.09.2014 13:48:38

    • cech (tecka) lucie
      cech (tecka) lucie

      přikrytý či odkrytý?

      Ráda bych recept zkusila - jen prosím, mám péct pstruhy celou dobu zavřené v zapékací nádobě nebo jen chvíli a pak na konci odklopit nebo právě celou dobu otevřené?

      díky, Lucie

      23.04.2014 15:53:11

    • Marci
      Marci

      Komentář k receptu Pstruh s česnekem a bylinkovou krustou

      Skvelý recept :)

      08.04.2014 17:32:27

    • xxlucix
      xxlucix

      Vegetarián jí ryby.......................... .........ne a zase ne, vegetarián znamená, že nejí nic z mrtvých zvířat. Tedy nejí ani ryby, želatinu ani jakékoliv výrobky z masa. Vegetarián nechce zabíjet zvířata a ani nechce být příčinou zabíjení. Většinou vegetarián jí vajíčka a mléčné výrobky, protože nepochází z mrtvých zvířat. Někteří jedí ale jen čistě rostlinnou stravu.

      Více zde: http://www.vegetarianskarodina .cz/clanky/myty-a-pravdy-o-veg etarianstvi-otazky-a-jejich-vy svetleni/

      26.01.2014 18:58:10

      • Tery
        Tery

        Re: Vegetarian

        A ne, ne opravdu ne, není to tak že vegetarián nejí "mrtvolky" kvůli tomu, že něco muselo umřít. Opravdu znám osobně i vegetariány, kteří jsou vegetariány ze zcela jiných důvodů. Nejí maso, ale uznávají koloběh přírody býložravci-masožravci-vše

        11.08.2014 18:59:41

      • Tery
        Tery

        Re: Vegetarian

        a ještě bych dodala, že ti, co nejí nic živočišného, se nazývají vegani, nikoli vegetariáni. Ti nejí opravdu pouze maso (všechno maso, i ryby).

        11.08.2014 19:01:14

      • Naty
        Naty

        Re: Vegetarian

        Přesně... vegetariáni nejí žádné maso, nic z těla zvířete!

        11.07.2015 16:22:39


    Nalezeno receptů: 39
    |< << 1234 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Pstruh s česnekem a bylinkovou krustou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.