reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pstruh s česnekem a bylinkovou krustou

Pstruh s česnekem a bylinkovou krustou provoní kuchyň a zaručeně uspokojí i mlsné jazýčky.


  • 4,6

    237×

    4,5 237
  • 1 hod

  • 71×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 603 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 857 hodnocení

Recept na bounty kuličky krok za krokem

15. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 617 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 696 hodnocení

Pečeme na Vánoce: Vánoční štola a oblíbené recepty

15. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 178 hodnocení

Jak na to: Rychlá příprava minutek

15. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 575 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 695 hodnocení

BLOG Rychlé Fit recepty: Mini medovníčky podle Blanky

14. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 275 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 568 hodnocení

Videorecept: Připravte si výborné tatrankové cukroví podle vítězky soutěže Cukrář roku!

14. 12. 2019

Postup přípravy

Česnek oloupeme a utřeme se solí, můžeme jej i prolisovat. Bazalku s petrželkou jemně nasekáme a promícháme s česnekem a solí. Namíchané bylinky s česnekem rozdělíme na 2 porce.

Vykuchané pstruhy důkladně omyjeme ve studené vodě, ploutve i hlavu ponecháme. Vnitřek každého pstruha pokapeme citronovou šťávou a vyplníme bylinkami s česnekem. Na vyplnění pstruhů rozdělíme 1 celou porci bylinek. Pak pstruhy zlehka poprášíme hladkou moukou a krátce z obou stran osmahneme na rozehřátém másle.

Do druhé porce bylinek s česnekem přimícháme asi 80 g změklého másla a trochu strouhanky (asi 2 lžíce). Vznikne nám hustá hmota.

Zapékací mísu silně vytřeme máslem, položíme do ní osmahnuté pstruhy a každou rybu na povrchu potřeme hustou bylinkovou směsí. Bylinkami nešetříme. Potřené ryby polijeme zbytkem másla z pánve, pokapeme citronem a dáme zapéci do trouby, dokud bylinková krusta nezezlátne. Pečeme za stálého dohlížení 20 - 30 minut v horkovzdušné troubě. Ke konci pečení můžeme na 5 minut použít kombinaci horkého vzduchu s vrchním grilem.

Pstruhy s česnekem a bylinkovou krustou podáváme s uvařenými nebo upečenými brambory, zdobíme plátkem citronu a bylinkami.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pstruh s česnekem a bylinkovou krustou

    Celkový počet komentářů: 39
    • Jeník
      Jeník

      Komentář k receptu Pstruh s česnekem a bylinkovou krustou

      Mňamózní

      10.08.2017 20:39:06

    • Unicorn
      Unicorn

      Komentář k receptu Pstruh s česnekem a bylinkovou krustou

      Ehm, vegetariánský recept? To jako vážně? :-D

      05.09.2016 13:58:49

    • NoA??
      NoA??

      Velká dobrota

      U nás doma všem moc chutnalo, prý to byla velká dobrota, proto už vařím po druhé :)
      A komentáře o tom, co je vegetariánství jsou úplně mimo... každý si snad rozhodne podle svého jestli si to uvaří nebo ne... Pro informaci existuje skupina lidí, kterým se říká Pesco-vegetariáni, nejí maso, ale jí ryby a plody moře a protože tenhle web neumožňuje širší rozdělení, tak je asi úplně jedno jestli recepty s rybami zařadíte k vegetariánským a nebo ne, je to prostě půl na půl...

      16.02.2016 10:35:43


    • vladim
      vladim

      podařený recept, v zepékací misce doporučuji dělat na pečicím papíru-nepřichytí se.

      06.09.2014 13:48:38

    • cech (tecka) lucie
      cech (tecka) lucie

      přikrytý či odkrytý?

      Ráda bych recept zkusila - jen prosím, mám péct pstruhy celou dobu zavřené v zapékací nádobě nebo jen chvíli a pak na konci odklopit nebo právě celou dobu otevřené?

      díky, Lucie

      23.04.2014 15:53:11

    • Marci
      Marci

      Komentář k receptu Pstruh s česnekem a bylinkovou krustou

      Skvelý recept :)

      08.04.2014 17:32:27

    • xxlucix
      xxlucix

      Vegetarián jí ryby.......................... .........ne a zase ne, vegetarián znamená, že nejí nic z mrtvých zvířat. Tedy nejí ani ryby, želatinu ani jakékoliv výrobky z masa. Vegetarián nechce zabíjet zvířata a ani nechce být příčinou zabíjení. Většinou vegetarián jí vajíčka a mléčné výrobky, protože nepochází z mrtvých zvířat. Někteří jedí ale jen čistě rostlinnou stravu.

      Více zde: http://www.vegetarianskarodina .cz/clanky/myty-a-pravdy-o-veg etarianstvi-otazky-a-jejich-vy svetleni/

      26.01.2014 18:58:10

      • Tery
        Tery

        Re: Vegetarian

        A ne, ne opravdu ne, není to tak že vegetarián nejí "mrtvolky" kvůli tomu, že něco muselo umřít. Opravdu znám osobně i vegetariány, kteří jsou vegetariány ze zcela jiných důvodů. Nejí maso, ale uznávají koloběh přírody býložravci-masožravci-vše

        11.08.2014 18:59:41

      • Tery
        Tery

        Re: Vegetarian

        a ještě bych dodala, že ti, co nejí nic živočišného, se nazývají vegani, nikoli vegetariáni. Ti nejí opravdu pouze maso (všechno maso, i ryby).

        11.08.2014 19:01:14

      • Naty
        Naty

        Re: Vegetarian

        Přesně... vegetariáni nejí žádné maso, nic z těla zvířete!

        11.07.2015 16:22:39


    Nalezeno receptů: 39
    |< << 1234 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Pstruh s česnekem a bylinkovou krustou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.