reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

na ozdobu

podle potřeby

Postup přípravy

Česnek oloupeme a utřeme se solí, můžeme jej i prolisovat. Bazalku s petrželkou jemně nasekáme a promícháme s česnekem a solí. Namíchané bylinky s česnekem rozdělíme na 2 porce.

Vykuchané pstruhy důkladně omyjeme ve studené vodě, ploutve i hlavu ponecháme. Vnitřek každého pstruha pokapeme citronovou šťávou a vyplníme bylinkami s česnekem. Na vyplnění pstruhů rozdělíme 1 celou porci bylinek. Pak pstruhy zlehka poprášíme hladkou moukou a krátce z obou stran osmahneme na rozehřátém másle.

Do druhé porce bylinek s česnekem přimícháme asi 80 g změklého másla a trochu strouhanky (asi 2 lžíce). Vznikne nám hustá hmota.

Zapékací mísu silně vytřeme máslem, položíme do ní osmahnuté pstruhy a každou rybu na povrchu potřeme hustou bylinkovou směsí. Bylinkami nešetříme. Potřené ryby polijeme zbytkem másla z pánve, pokapeme citronem a dáme zapéci do trouby, dokud bylinková krusta nezezlátne. Pečeme za stálého dohlížení 20 - 30 minut v horkovzdušné troubě. Ke konci pečení můžeme na 5 minut použít kombinaci horkého vzduchu s vrchním grilem.

Pstruhy s česnekem a bylinkovou krustou podáváme s uvařenými nebo upečenými brambory, zdobíme plátkem citronu a bylinkami.

reklama

Podobné recepty

Komentáře k receptu Pstruh s česnekem a bylinkovou krustou

Celkový počet komentářů: 39
  • Jeník
    Jeník

    Komentář k receptu Pstruh s česnekem a bylinkovou krustou

    Mňamózní

    10.08.2017 20:39:06

  • Unicorn
    Unicorn

    Komentář k receptu Pstruh s česnekem a bylinkovou krustou

    Ehm, vegetariánský recept? To jako vážně? :-D

    05.09.2016 13:58:49

  • NoA??
    NoA??

    Velká dobrota

    U nás doma všem moc chutnalo, prý to byla velká dobrota, proto už vařím po druhé :)
    A komentáře o tom, co je vegetariánství jsou úplně mimo... každý si snad rozhodne podle svého jestli si to uvaří nebo ne... Pro informaci existuje skupina lidí, kterým se říká Pesco-vegetariáni, nejí maso, ale jí ryby a plody moře a protože tenhle web neumožňuje širší rozdělení, tak je asi úplně jedno jestli recepty s rybami zařadíte k vegetariánským a nebo ne, je to prostě půl na půl...

    16.02.2016 10:35:43

  • vladim
    vladim

    podařený recept, v zepékací misce doporučuji dělat na pečicím papíru-nepřichytí se.

    06.09.2014 13:48:38

  • cech (tecka) lucie
    cech (tecka) lucie

    přikrytý či odkrytý?

    Ráda bych recept zkusila - jen prosím, mám péct pstruhy celou dobu zavřené v zapékací nádobě nebo jen chvíli a pak na konci odklopit nebo právě celou dobu otevřené?

    díky, Lucie

    23.04.2014 15:53:11

  • Marci
    Marci

    Komentář k receptu Pstruh s česnekem a bylinkovou krustou

    Skvelý recept :)

    08.04.2014 17:32:27

  • xxlucix
    xxlucix

    Vegetarián jí ryby.......................... .........ne a zase ne, vegetarián znamená, že nejí nic z mrtvých zvířat. Tedy nejí ani ryby, želatinu ani jakékoliv výrobky z masa. Vegetarián nechce zabíjet zvířata a ani nechce být příčinou zabíjení. Většinou vegetarián jí vajíčka a mléčné výrobky, protože nepochází z mrtvých zvířat. Někteří jedí ale jen čistě rostlinnou stravu.

    Více zde: http://www.vegetarianskarodina .cz/clanky/myty-a-pravdy-o-veg etarianstvi-otazky-a-jejich-vy svetleni/

    26.01.2014 18:58:10

    • Tery
      Tery

      Re: Vegetarian

      A ne, ne opravdu ne, není to tak že vegetarián nejí "mrtvolky" kvůli tomu, že něco muselo umřít. Opravdu znám osobně i vegetariány, kteří jsou vegetariány ze zcela jiných důvodů. Nejí maso, ale uznávají koloběh přírody býložravci-masožravci-vše

      11.08.2014 18:59:41

    • Tery
      Tery

      Re: Vegetarian

      a ještě bych dodala, že ti, co nejí nic živočišného, se nazývají vegani, nikoli vegetariáni. Ti nejí opravdu pouze maso (všechno maso, i ryby).

      11.08.2014 19:01:14

    • Naty
      Naty

      Re: Vegetarian

      Přesně... vegetariáni nejí žádné maso, nic z těla zvířete!

      11.07.2015 16:22:39

Nalezeno receptů: 39
|< << 1234 >> >|

Přidat příspěvek k receptu Pstruh s česnekem a bylinkovou krustou