Pstruh s česnekem a bylinkovou krustou

1 hod | hlavní chod | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 260080x
Pstruh s česnekem a bylinkovou krustou provoní kuchyň a zaručeně uspokojí i mlsné jazýčky.
Komentáře receptu 38
Uvařil jsem to (Recept vařilo 68 lidí)


Postup přípravy receptu

Česnek oloupeme a utřeme se solí, můžeme jej i prolisovat. Bazalku s petrželkou jemně nasekáme a promícháme s česnekem a solí. Namíchané bylinky s česnekem rozdělíme na 2 porce.

Vykuchané pstruhy důkladně omyjeme ve studené vodě, ploutve i hlavu ponecháme. Vnitřek každého pstruha pokapeme citronovou šťávou a vyplníme bylinkami s česnekem. Na vyplnění pstruhů rozdělíme 1 celou porci bylinek. Pak pstruhy zlehka poprášíme hladkou moukou a krátce z obou stran osmahneme na rozehřátém másle.

Do druhé porce bylinek s česnekem přimícháme asi 80 g změklého másla a trochu strouhanky (asi 2 lžíce). Vznikne nám hustá hmota.

Zapékací mísu silně vytřeme máslem, položíme do ní osmahnuté pstruhy a každou rybu na povrchu potřeme hustou bylinkovou směsí. Bylinkami nešetříme. Potřené ryby polijeme zbytkem másla z pánve, pokapeme citronem a dáme zapéci do trouby, dokud bylinková krusta nezezlátne. Pečeme za stálého dohlížení 20 - 30 minut v horkovzdušné troubě. Ke konci pečení můžeme na 5 minut použít kombinaci horkého vzduchu s vrchním grilem.

Pstruhy s česnekem a bylinkovou krustou podáváme s uvařenými nebo upečenými brambory, zdobíme plátkem citronu a bylinkami.

autor receptu:

Pstruh s česnekem a bylinkovou krustou

Počet přidaných receptů: 379

Ingredience

Vaše cena 990 běžně 6600 Kč sleva 85 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,5
skvělý recept
208 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Pstruh s česnekem a bylinkovou krustou

Recept se nachází v 657 kuchařkách
Nejlepší recepty ze pstruha
Jaromil
Nejlepší recepty ze pstruha 14 receptů
KDI
VARENIE 8346 receptů
chrobakova.d
BABIČČINA 924 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pstruh s česnekem a bylinkovou krustou

Celkový počet komentářů u receptu: 38
  • Komentář k receptu Pstruh s česnekem a bylinkovou krustou Unicorn 05.09.2016 13:58:49

    Ehm, vegetariánský recept? To jako vážně? :-D

  • Velká dobrota NoA?? 16.02.2016 10:35:43

    U nás doma všem moc chutnalo, prý to byla velká dobrota, proto už vařím po druhé :)
    A komentáře o tom, co je vegetariánství jsou úplně mimo... každý si snad rozhodne podle svého jestli si to uvaří nebo ne... Pro informaci existuje skupina lidí, kterým se říká Pesco-vegetariáni, nejí maso, ale jí ryby a plody moře a protože tenhle web neumožňuje širší rozdělení, tak je asi úplně jedno jestli recepty s rybami zařadíte k vegetariánským a nebo ne, je to prostě půl na půl...

  • Vegetarian xxlucix 26.01.2014 18:58:10

    Vegetarián jí ryby.......................... .........ne a zase ne, vegetarián znamená, že nejí nic z mrtvých zvířat. Tedy nejí ani ryby, želatinu ani jakékoliv výrobky z masa. Vegetarián nechce zabíjet zvířata a ani nechce být příčinou zabíjení. Většinou vegetarián jí vajíčka a mléčné výrobky, protože nepochází z mrtvých zvířat. Někteří jedí ale jen čistě rostlinnou stravu.

    Více zde: http://www.vegetarianskarodina .cz/clanky/myty-a-pravdy-o-veg etarianstvi-otazky-a-jejich-vy svetleni/

    • Re: Vegetarian Naty 11.07.2015 16:22:39

      Přesně... vegetariáni nejí žádné maso, nic z těla zvířete!

    • Re: Vegetarian Tery 11.08.2014 19:01:14

      a ještě bych dodala, že ti, co nejí nic živočišného, se nazývají vegani, nikoli vegetariáni. Ti nejí opravdu pouze maso (všechno maso, i ryby).

    • Re: Vegetarian Tery 11.08.2014 18:59:41

      A ne, ne opravdu ne, není to tak že vegetarián nejí "mrtvolky" kvůli tomu, že něco muselo umřít. Opravdu znám osobně i vegetariány, kteří jsou vegetariány ze zcela jiných důvodů. Nejí maso, ale uznávají koloběh přírody býložravci-masožravci-vše

  • výtečné vladim 06.09.2014 13:48:38

    podařený recept, v zepékací misce doporučuji dělat na pečicím papíru-nepřichytí se.

  • přikrytý či odkrytý? cech (tecka) lucie 23.04.2014 15:53:11

    Ráda bych recept zkusila - jen prosím, mám péct pstruhy celou dobu zavřené v zapékací nádobě nebo jen chvíli a pak na konci odklopit nebo právě celou dobu otevřené?

    díky, Lucie

  • Komentář k receptu Pstruh s česnekem a bylinkovou krustou Marci 08.04.2014 17:32:27

    Skvelý recept :)

  • Komentář k receptu Pstruh s česnekem a bylinkovou krustou Dave 05.03.2014 14:11:53

    No joo zase vybíraví vegetariání. Jděte se pást s krávama. EAT VEGANS!! haha

Celkový počet komentářů: 38
Nalezeno receptů: 38
|< << 1234 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Pstruh s česnekem a bylinkovou krustou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept