reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pstruh s bylinkovým máslem

Restovaný pstruh přelitý bylinkovým máslem s rajčátky.


  • 4,6

    12×

    4,5 12
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

příloha



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 828 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Postup přípravy

Pstruhy očistíme, vnitřek pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Nakonec pstruha obalíme v hladké mouce a na rozehřátém oleji jej opékáme asi 7 minut po každé straně.

Anglickou slaninu i oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a na jemno nastrouháme. Rajčata spaříme, oloupeme, vydlabeme a dužinu nakrájíme na kostičky. Bylinky propláchneme, usušíme a jemně nasekáme.

Polovinu bylinek smícháme se 2 lžícemi másla, vložíme do čtyř tvořítek na led a uložíme do mrazničky ztuhnout.

Zahřejeme zbylé máslo, necháme na něm rozpustit slaninu, přidáme cibuli i česnek a osmahneme dozlatova. Přidáme zbylé bylinky a prohřejeme.

Pstruhy upravíme na talíře a polijeme slaninou s bylinkami. Obložíme rajskými jablíčky a ztuhlým (rozdrceným) bylinkovým máslem. Pstruha s bylinkovým máslem podáváme ozdobeného snítkou bylinek a měsíčkem citronu.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pstruh s bylinkovým máslem

    Celkový počet komentářů: 3
    • ciocarlia
      ciocarlia

      Jen by mne s dovolením zajímalo,

      kterak se drtí máslo.

      21.12.2013 05:52:33

      • .Renča.
        .Renča.

        Re: Jen by mne s dovolením zajímalo,

        Je z mrazáku a je psáno: "ztuhlým (rozdrceným) bylinkovým máslem", takže prostě jen nedáme celou kostičku, ale snažíme se ji rozkrájet.

        22.12.2013 11:25:01

    • neligrej
      neligrej

      Dnes na talíři,už se těšíme.

      23.03.2011 10:59:15



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Pstruh s bylinkovým máslem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.