reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pstruh s bylinkovým máslem

Restovaný pstruh přelitý bylinkovým máslem s rajčátky.


  • 4,6

    12×

    4,5 12
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

příloha



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 600 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 856 hodnocení

Vánoční tvarohová štola s brusinkami krok za krokem

10. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 694 hodnocení

Recept na vlašský salát krok za krokem

10. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 177 hodnocení

Vánoční videorecept: Nadýchané mandlové cukroví bez mouky a cukru

10. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 575 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 693 hodnocení

Recept na vánoční měsíčky s polevou krok za krokem

9. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 566 hodnocení

Vánoční tipy, díky kterým bude Štědrý den bez stresu

9. 12. 2019

Postup přípravy

Pstruhy očistíme, vnitřek pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Nakonec pstruha obalíme v hladké mouce a na rozehřátém oleji jej opékáme asi 7 minut po každé straně.

Anglickou slaninu i oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a na jemno nastrouháme. Rajčata spaříme, oloupeme, vydlabeme a dužinu nakrájíme na kostičky. Bylinky propláchneme, usušíme a jemně nasekáme.

Polovinu bylinek smícháme se 2 lžícemi másla, vložíme do čtyř tvořítek na led a uložíme do mrazničky ztuhnout.

Zahřejeme zbylé máslo, necháme na něm rozpustit slaninu, přidáme cibuli i česnek a osmahneme dozlatova. Přidáme zbylé bylinky a prohřejeme.

Pstruhy upravíme na talíře a polijeme slaninou s bylinkami. Obložíme rajskými jablíčky a ztuhlým (rozdrceným) bylinkovým máslem. Pstruha s bylinkovým máslem podáváme ozdobeného snítkou bylinek a měsíčkem citronu.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pstruh s bylinkovým máslem

    Celkový počet komentářů: 3
    • ciocarlia
      ciocarlia

      Jen by mne s dovolením zajímalo,

      kterak se drtí máslo.

      21.12.2013 05:52:33

      • .Renča.
        .Renča.

        Re: Jen by mne s dovolením zajímalo,

        Je z mrazáku a je psáno: "ztuhlým (rozdrceným) bylinkovým máslem", takže prostě jen nedáme celou kostičku, ale snažíme se ji rozkrájet.

        22.12.2013 11:25:01

    • neligrej
      neligrej

      Dnes na talíři,už se těšíme.

      23.03.2011 10:59:15



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Pstruh s bylinkovým máslem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.