reklama
hledat uživatel
       

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Pstruhy, počítáme jednoho pstruha na osobu, vykucháme, řádně omyjeme a necháme osušit.

Připravíme zeleninu: mrkev a česnek nakrájíme na drobné plátky. Petrželku nasekáme nadrobno. Na jednoho pstruha počítáme jeden stroužek česneku a jednu menší mrkev.

Na pánvi necháme rozpálit asi pět lžic olivového oleje, poté do něj vložíme připravenou zeleninu, přidáme tymián a provensálské koření, případně i sušenou petrželovou nať a necháme orestovat do zlatavě hněda, posléze přidáme i čerstvou petrželku.

Pstruhy osolíme z obou stran i zevnitř a položíme je na pánev na orestovanou zeleninu a necháme několik minut péci z jedné strany. Poté je obrátíme a opět necháme několik minut péci. Nakonec přilijeme do pánve bílé víno a necháme pstruhy ještě asi deset minut dusit na nezakryté pánvi.

Pstruha s bylinkami podáváme na vyhřátý talíř, přílohou můžou být vařené brambory nebo bílé pečivo. Pstruhy s bylinkami podáváme teplé.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Pstruh s bylinkami

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.