reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pstruh po mlynářsku

Mlynářka posypala pstruha moukou a byl tu tento vynikající a jednoduchý recept. Nové brambory budou nejlepší dopněk.


  • 3,0

    695×

    3 695
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 560 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 602 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Postup přípravy

Ryby opláchneme a osušíme. Obalíme je v mouce, ochutíme solí, pepřem. Ve veliké pánvi rozehřejeme máslo a když začne pěnit, položíme na něj pstruhy. Můžete klidně smažit jen p dvou, podle velikosti pánve. Smažíme je na silném ohni, aby se opekly stejnoměrně ze všech stran. Hřbetní ploutev půjde po upečení jednoduše vytáhnout. Pstruhy vyndáme a uložíme do tepla. Na pánev přidáme ještě máslo a vaříme dokud nezhnědne, potom přidáme citronovou šťávu a bylinky. Máslem pstruhy polijeme a ihned podáváme s kousky citronu.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pstruh po mlynářsku

    Celkový počet komentářů: 10
    • Damian
      Damian

      Před více než 20 lety jsem měl pstruha po mlynářsku poprvé. Tehdy mi ho připravoval kuchař v restauraci horského hotelu, kde jsem byl na brigádě jako číšník. Po letech když přišla partnerka s nápadem pstruha připravit, vzpomněl jsem si, a začal hledat. Netušil jsem, že bude příprava až tak jednoduchá, a výsledek až tak skvělý. Díky za recept, který jsem zkusil poprvé, ale rozhodně ne naposled.

      16.02.2019 12:59:05

    • Damian
      Damian

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      16.02.2019 12:57:04

    • jaroslavhatak
      jaroslavhatak

      pstruh po mynařku

      je to urcitě dobre ja to skusim udelat ja jsem ucim jse to tak me držte palce

      09.04.2016 12:12:22


    • sikina
      sikina

      Máslo a citron

      Výborný recept!!! Ale máslo i s pár kapkami citrónu dávám přímo do pstruha a je to lahůdka. Rozhodně tento recept doporučuji.

      28.12.2014 12:36:02

    • rybí mlsoun
      rybí mlsoun

      Původní recept pstruha po mlynářsku.

      Starý původní recept na pstruha po mlynářsku má v sobě tajemství mlynářky, která tento recept jako první předložila z panské kuchně na slavnostní stůl. Tajemství je v chuti houby jménem Mlynářka bílá, která nasušená a roztlučená v hmoždíři na jemný prášek dává po obalení v ní pstruhům pečených na másle jedinečnou a specifickou chuť. Další recept na mlynářčino rybu je na okouna, který je tentokrát obalen do prášku ze sušených roztlučených hub lišek. Okoun musí být na másle usmažen do křupava a potom jsou na něm nejlepší právě prosmažené ploutvičky.

      30.11.2010 09:02:01

    • Eva
      Eva

      fůůůjjj

      01.06.2006 16:34:08

      • Aleš
        Aleš

        Tebe neučili,že na jídlo se neříká fuj?Škoda,asi Tě tím pádem neučili víc věcí a proto si blbá jako Tvůj příspěvek...

        09.03.2011 21:57:00


    Nalezeno receptů: 10

    Přidat příspěvek k receptu Pstruh po mlynářsku

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.