reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Pstruh plněný čerstvým špenátem

Recept na jednoduchý, vynikající i rychlý oběd.


  • 4,3

    4,3 6
  • 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na obalení

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 041 hodnocení

Videonávod: Jak si vyřezat strašidelnou halloweenskou dýni?

22. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Videorecept: Úžasné veganské cupcakes podle Anny

22. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Svačinky, které u dětí zabodují: Domácí pribináček, zvířátkové toasty a špagetová hnízda

22. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Těstoviny v podzimním jídelníčku: Zapečte je!

21. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

KVÍZ: Je meloun ovoce, nebo zelenina? Otestuj svoji znalost!

21. 10. 2020

Postup přípravy

Pstruhy omyjeme, zbavíme případného slizu, osolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou.

Šalotku očistíme a nasekáme nahrubo. Na pánvi rozehřejeme olej, vsypeme šalotku a orestujeme ji. Pak vsypeme omytý špenát a jen krátce ho osmahneme, aby zvadl. Osolíme jej, opepříme a stáhneme z ohně.

Špenátem naplníme pstruhy, stáhneme je nití a obalíme v hladké mouce. Na pánvi po špenátu rozehřejeme asi 2 lžíce oleje a část másla. Vložíme pstruhy a asi 3 minuty je restujeme z jedné strany. Pak pstruhy otočíme, dáme na zbylé máslo a restujeme asi 2 minuty. Během toho zvýšíme teplotu na maximum. Na pánev nalijeme asi 1 dl vody, přikryjeme poklicí a pstruhy necháme ještě 3 - 5 minut dojít. Záleží na velikosti pstruhů.

Pstruhy plněné čerstvým špenátem zbavíme nití a ihned podáváme. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pstruh plněný čerstvým špenátem

    Celkový počet komentářů: 1

    • Terezka
      Terezka

      Dnes jsme to měli k obědu, bylo to luxusní, chutnalo to celé rodině..Ještě jsme přidali do špenátu opečenou slaninku,ale dle mého názoru tam byla navíc:)

      04.05.2012 13:50:35


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Pstruh plněný čerstvým špenátem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.