reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pstruh pečený v alobalu se zeleninou

Jednoduchá příprava oblíbené ryby z českých řek. Pstruh s bohatou zeleninovou přílohou a to vše zapečené v alobalu.


  • 3,9

    15×

    3,9 15
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Postup přípravy

Na přípravu receptu budeme potřebovat většího pstruha o váze 40 - 50 dkg, délky asi 36 cm. V případě menších ryb je nutné volit přiměřené množství dalších surovin. Připravíme si také alobal na pečení. Mrkev a česnek oloupeme a nakrájíme na plátky, cibuli přepůlíme a nakrájíme na proužky, stejně tak i papriku. Pstruha zbavíme šupin a prosolíme a prokmínujeme.

Na větší plát alobalu (volíme podle velikosti ryby tak, aby šla i se zeleninou dobře zabalit) nalijeme trochu olivového oleje. Přidáme ¾ nakrájené mrkve, cibule, papriky. Nezapomeneme na česnek a rozmarýn.

Na zeleninu položíme pstruha a posypeme ho zbývající zeleninou. Polijeme trochu olivovým olejem a přidáme kousky másla.

Obsah zabalíme do alobalu, kraje dobře utěsníme. Pokud je třeba, přidáme další vrstvu alobalu a znovu kraje dobře utáhneme.

Zabaleného pstruha se zeleninou v alobalu přendáme do hlubšího pekáčku, je možné použít i hloboký plech na pečení. Vložíme do trouby a pečeme max. 45 minut při teplotě 180 0C. Lze použít pečení na horký vzduch.

Po vyndání z trouby necháme pstruha se zeleninou mírně odpočinout (asi 2 minuty). Opatrně rozděláme alobal a pokrm servírujeme na talíř. Zeleninu, odebereme pstruha a přelijeme vzniklou vypečenou šťávou.

Vhodnou přílohou k pstruhovi pečenému v alobalu se zeleninou jsou vařené brambory.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pstruh pečený v alobalu se zeleninou

    Celkový počet komentářů: 1

    • Stáňa
      Stáňa

      Komentář k receptu Pstruh pečený v alobalu se zeleninou

      Jde o moc velkou dobrotu, ryba je voňavá po koření a zelenině, zelenina a výpek chutná po rybě. A vše je šťavnaté.

      09.10.2017 11:11:42


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Pstruh pečený v alobalu se zeleninou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.