Pstruh pečený v alobalu se zeleninou

1 hod | hlavní chod | 2 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 312x
Jednoduchá příprava oblíbené ryby z českých řek. Pstruh s bohatou zeleninovou přílohou a to vše zapečené v alobalu.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Na přípravu receptu budeme potřebovat většího pstruha o váze 40 - 50 dkg, délky asi 36 cm. V případě menších ryb je nutné volit přiměřené množství dalších surovin. Připravíme si také alobal na pečení. Mrkev a česnek oloupeme a nakrájíme na plátky, cibuli přepůlíme a nakrájíme na proužky, stejně tak i papriku. Pstruha zbavíme šupin a prosolíme a prokmínujeme.

Na větší plát alobalu (volíme podle velikosti ryby tak, aby šla i se zeleninou dobře zabalit) nalijeme trochu olivového oleje. Přidáme ¾ nakrájené mrkve, cibule, papriky. Nezapomeneme na česnek a rozmarýn.

Na zeleninu položíme pstruha a posypeme ho zbývající zeleninou. Polijeme trochu olivovým olejem a přidáme kousky másla.

Obsah zabalíme do alobalu, kraje dobře utěsníme. Pokud je třeba, přidáme další vrstvu alobalu a znovu kraje dobře utáhneme.

Zabaleného pstruha se zeleninou v alobalu přendáme do hlubšího pekáčku, je možné použít i hloboký plech na pečení. Vložíme do trouby a pečeme max. 45 minut při teplotě 180 0C. Lze použít pečení na horký vzduch.

Po vyndání z trouby necháme pstruha se zeleninou mírně odpočinout (asi 2 minuty). Opatrně rozděláme alobal a pokrm servírujeme na talíř. Zeleninu, odebereme pstruha a přelijeme vzniklou vypečenou šťávou.

Vhodnou přílohou k pstruhovi pečenému v alobalu se zeleninou jsou vařené brambory.

autor receptu:

Pstruh pečený v alobalu se zeleninou

Počet přidaných receptů: 336

Ingredience

na porce
3,8
dobrý recept
14 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pstruh pečený v alobalu se zeleninou

Celkový počet komentářů: 1
  • Komentář k receptu Pstruh pečený v alobalu se zeleninou Stáňa 09.10.2017 11:11:42

    Jde o moc velkou dobrotu, ryba je voňavá po koření a zelenině, zelenina a výpek chutná po rybě. A vše je šťavnaté.

Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Pstruh pečený v alobalu se zeleninou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa je v našich podmínkách přirozeně se vyskytující plodinou a její přínos pro naše zdraví je ne-li opomíjený, pak určitě nedoceněný. Může snad za to fakt, že mnozí z nás ji neměli rádi jako děti? Možná, ale proč ji přehlížet i dál? Něco takového si tenhle malý podzimní zázrak určitě nezaslouží.

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!




přidat nový recept