reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Pstruh pečený v alobalu se zeleninou

Jednoduchá příprava oblíbené ryby z českých řek. Pstruh s bohatou zeleninovou přílohou a to vše zapečené v alobalu.


  • 4,0

    16×

    4 16
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 824 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 045 hodnocení

Jak na kynuté těsto?

31. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 765 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

Recept na zelňačku s klobásou krok za krokem

31. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 222 hodnocení

Palačinkový dort krok za krokem

31. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 804 hodnocení

Nejlepší recepty na domácí knedlíky: K pečené huse, bůčku i ke guláši

30. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 298 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 706 hodnocení

KVÍZ: Jak hodně se vyznáte ve vínu? Vyzkoušejte se!

30. 10. 2020

Postup přípravy

Na přípravu receptu budeme potřebovat většího pstruha o váze 40 - 50 dkg, délky asi 36 cm. V případě menších ryb je nutné volit přiměřené množství dalších surovin. Připravíme si také alobal na pečení. Mrkev a česnek oloupeme a nakrájíme na plátky, cibuli přepůlíme a nakrájíme na proužky, stejně tak i papriku. Pstruha zbavíme šupin a prosolíme a prokmínujeme.

Na větší plát alobalu (volíme podle velikosti ryby tak, aby šla i se zeleninou dobře zabalit) nalijeme trochu olivového oleje. Přidáme ¾ nakrájené mrkve, cibule, papriky. Nezapomeneme na česnek a rozmarýn.

Na zeleninu položíme pstruha a posypeme ho zbývající zeleninou. Polijeme trochu olivovým olejem a přidáme kousky másla.

Obsah zabalíme do alobalu, kraje dobře utěsníme. Pokud je třeba, přidáme další vrstvu alobalu a znovu kraje dobře utáhneme.

Zabaleného pstruha se zeleninou v alobalu přendáme do hlubšího pekáčku, je možné použít i hloboký plech na pečení. Vložíme do trouby a pečeme max. 45 minut při teplotě 180 0C. Lze použít pečení na horký vzduch.

Po vyndání z trouby necháme pstruha se zeleninou mírně odpočinout (asi 2 minuty). Opatrně rozděláme alobal a pokrm servírujeme na talíř. Zeleninu, odebereme pstruha a přelijeme vzniklou vypečenou šťávou.

Vhodnou přílohou k pstruhovi pečenému v alobalu se zeleninou jsou vařené brambory.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pstruh pečený v alobalu se zeleninou

    Celkový počet komentářů: 1

    • Stáňa
      Stáňa

      Komentář k receptu Pstruh pečený v alobalu se zeleninou

      Jde o moc velkou dobrotu, ryba je voňavá po koření a zelenině, zelenina a výpek chutná po rybě. A vše je šťavnaté.

      09.10.2017 11:11:42


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Pstruh pečený v alobalu se zeleninou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.