reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pstruh pečený v alobalu se zeleninou

Jednoduchá příprava oblíbené ryby z českých řek. Pstruh s bohatou zeleninovou přílohou a to vše zapečené v alobalu.


Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Ingredience

Postup přípravy

Na přípravu receptu budeme potřebovat většího pstruha o váze 40 - 50 dkg, délky asi 36 cm. V případě menších ryb je nutné volit přiměřené množství dalších surovin. Připravíme si také alobal na pečení. Mrkev a česnek oloupeme a nakrájíme na plátky, cibuli přepůlíme a nakrájíme na proužky, stejně tak i papriku. Pstruha zbavíme šupin a prosolíme a prokmínujeme.

Na větší plát alobalu (volíme podle velikosti ryby tak, aby šla i se zeleninou dobře zabalit) nalijeme trochu olivového oleje. Přidáme ¾ nakrájené mrkve, cibule, papriky. Nezapomeneme na česnek a rozmarýn.

Na zeleninu položíme pstruha a posypeme ho zbývající zeleninou. Polijeme trochu olivovým olejem a přidáme kousky másla.

Obsah zabalíme do alobalu, kraje dobře utěsníme. Pokud je třeba, přidáme další vrstvu alobalu a znovu kraje dobře utáhneme.

Zabaleného pstruha se zeleninou v alobalu přendáme do hlubšího pekáčku, je možné použít i hloboký plech na pečení. Vložíme do trouby a pečeme max. 45 minut při teplotě 180 0C. Lze použít pečení na horký vzduch.

Po vyndání z trouby necháme pstruha se zeleninou mírně odpočinout (asi 2 minuty). Opatrně rozděláme alobal a pokrm servírujeme na talíř. Zeleninu, odebereme pstruha a přelijeme vzniklou vypečenou šťávou.

Vhodnou přílohou k pstruhovi pečenému v alobalu se zeleninou jsou vařené brambory.

reklama

Podobné recepty

Komentáře k receptu Pstruh pečený v alobalu se zeleninou

Celkový počet komentářů: 1
  • Stáňa
    Stáňa

    Komentář k receptu Pstruh pečený v alobalu se zeleninou

    Jde o moc velkou dobrotu, ryba je voňavá po koření a zelenině, zelenina a výpek chutná po rybě. A vše je šťavnaté.

    09.10.2017 11:11:42

Nalezeno receptů: 1

Přidat příspěvek k receptu Pstruh pečený v alobalu se zeleninou