reklama
hledat uživatel
       

Pstruh na smetaně

Pstruh na smetaně s jablky a hruškami? Stojí za to tento pokrm ochutnat.


  • 4,3

    30×

    4,3 30
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Pstruhy dobře očistíme, posypeme kořením a prosolíme. Vnitřek pokapeme citronovou šťávou a necháme uležet.

Oloupeme si jablka a hrušky, rozkrojíme a zbavíme jadřinců. Nakrájíme je na drobnější kousky nebo na plátky.

Na pánvi si rozpustíme máslo se lžící oleje. Vložíme pstruhy a opečeme je z obou stran. Pak pstruhy vyjmeme a do výpeku vsypeme připravené ovoce.

Ovoce necháme mírně podusit ve vzniklé šťávě. Pak přidáme kysanou smetanu, pálivou papriku, trochu citronové šťávy, osolíme a promícháme. Do omáčky vložíme zpět pstruhy a chvíli je v omáčce pod poklicí prohřejeme (asi 5 minut).

Při servírování pstruhy podléváme smetanovou omáčkou s jablky a hruškami. Jako přílohu podáváme pečené brambory a zdobíme čerstvou petrželkou, celerovou natí nebo použijeme kadeřávek.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pstruh na smetaně

    Celkový počet komentářů: 1

    • Boris
      Boris

      Pstruh na smetaně

      Netradiční, ale velmi dobrý a zajímavý recept ! Určitě vítaná obměna "rybí kuchyně". Recept je jistě aplikovatelný i na jiné druhy ryb. Skvělé !

      14.10.2013 09:33:17

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Pstruh na smetaně

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.