reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Pstruh na smetaně

Pstruh na smetaně s jablky a hruškami? Stojí za to tento pokrm ochutnat.


  • 4,3

    30×

    4,3 30
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

omáčka

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 815 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 032 hodnocení

KVÍZ: Jaká jste hospodyňka? Otestujte se, či patříte do kuchyně

23. 9. 2020

Bábovka

4,7 1 752 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 848 hodnocení

Parádní recepty se švestkami: Švestkové koláče, domácí knedlíky i exotika v podobě čatní

23. 9. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 142 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 218 hodnocení

Vaření z dýně nekončí polévkou: Zkuste dýňové noky, kompot, karbanátky i dýňovou buchtu

23. 9. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 612 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 798 hodnocení

Vaříme s červenou čočkou: Vděčná luštěnina do polévek, karbanátků i salátů

22. 9. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 695 hodnocení

Vaříme levně aneb chutné pokrmy za pár korun

22. 9. 2020

Postup přípravy

Pstruhy dobře očistíme, posypeme kořením a prosolíme. Vnitřek pokapeme citronovou šťávou a necháme uležet.

Oloupeme si jablka a hrušky, rozkrojíme a zbavíme jadřinců. Nakrájíme je na drobnější kousky nebo na plátky.

Na pánvi si rozpustíme máslo se lžící oleje. Vložíme pstruhy a opečeme je z obou stran. Pak pstruhy vyjmeme a do výpeku vsypeme připravené ovoce.

Ovoce necháme mírně podusit ve vzniklé šťávě. Pak přidáme kysanou smetanu, pálivou papriku, trochu citronové šťávy, osolíme a promícháme. Do omáčky vložíme zpět pstruhy a chvíli je v omáčce pod poklicí prohřejeme (asi 5 minut).

Při servírování pstruhy podléváme smetanovou omáčkou s jablky a hruškami. Jako přílohu podáváme pečené brambory a zdobíme čerstvou petrželkou, celerovou natí nebo použijeme kadeřávek.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pstruh na smetaně

    Celkový počet komentářů: 1

    • Boris
      Boris

      Pstruh na smetaně

      Netradiční, ale velmi dobrý a zajímavý recept ! Určitě vítaná obměna "rybí kuchyně". Recept je jistě aplikovatelný i na jiné druhy ryb. Skvělé !

      14.10.2013 09:33:17


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Pstruh na smetaně

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.