reklama
hledat uživatel
       

Pstruh na houbách

Recept na pstruha dušeného na houbách, sójové omáčce a cibuli. Opravdová lahoda pro ty, kteří milují ryby a sušené houby.


  • 3,1

    121×

    3 121
  • 25 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Pstruhy důkladně omyjeme pod studenou vodou a osušíme je. Pak do nich vetřeme trochu soli, sójovou omáčku a zevnitř i zvenčí je okořeníme grilovacím kořením. Pstruhy necháme uležet.

Zatím si v hmoždíři roztlučeme sušené houby na hrubší prášek a pstruhy jimi okořeníme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půl kolečka.

V remosce nebo pánvi odpovídající velikosti si rozehřejeme olej. Vložíme pstruhy a z obou stran je zprudka osmažíme. Pak je posypeme zbytkem sušených hub, worcesterem, houbovou sójovou omáčkou, vínem a pstruhy v omáčce "vykoupeme". Pak vsypeme cibuli, pánev či remosku přikryjeme a pstruhy dusíme 5 minut z jedné strany asi 3 - 5 minut z druhé strany. Záleží na velikosti pstruhů.

Pstruhy na houbách podáváme s brambory nebo hranolky a zdobíme je omáčkou s cibulí. Pstruhy ihned podáváme. Pstruhy na talíři můžeme zjemnit oříškem másla.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pstruh na houbách

    Celkový počet komentářů: 2
    • Nikola
      Nikola

      Vařila jsem to už podruhé a pořád tak úžasné jako poprvé. Tento recept vřele doporučuji.

      30.04.2012 11:54:56

    • doktor
      doktor

      Jako pokaždé.

      Vážený pane Petře, nápadité,já jsem si akorát odpustil to máslo.Ne kvůli cholesterolu,máslo k vaření nepotřebuji.Ale ti pstruzi chutnali báječně. Děkuji.

      12.01.2007 10:13:12

    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Pstruh na houbách

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.