reklama
hledat uživatel
       

Pštrosí vejce

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Vejce dáme vařit natvrdo. Rohlík nakrájíme na kostičky a necháme jej rozmočit v mléce. Mléko podle potřeby dolijeme. Česnek oloupeme a nasekáme najemno.



Mleté maso smícháme s rohlíkem, přidáme syrové vejce, hladkou mouku, česnek, podle chuti směs osolíme, opepříme a nakonec ji spojíme strouhankou. Směs pořádně promícháme. Uvařená vejce zchladíme a oloupeme. Každé vejce zabalíme do masové směsi a obalíme ve strouhance.



Na pánvi si rozpálíme olej a vejce na něm pomalu restujeme.



Hotová vejce po délce rozřízneme, posypeme jemně rozsekanou petrželkou. Vhodnou přílohou jsou brambory.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pštrosí vejce

    Celkový počet komentářů: 14
    • ludmilafackova
      ludmilafackova

      pstrosi vejce

      moc dobre

      20.07.2016 14:43:52

    • (w)
      (w)

      Pštrosí??

      Jak je kurňa možné, že nám zakázali pomazánkové máslo proto, že to není máslo, ale tuhle hrůzu, která nemá s pštrosím vejcem společného vůbec nic, smí restaurace pořád nabízet pod názvem pštrosí vejce? Já, který jsem tuhle hospodskou šlichtu neznal, jsem si naivně myslel, že to bude skutečně vejce ze pštrosa. A místo toho takováhle šlichta :-(

      17.03.2015 10:42:30

      • olaf
        olaf

        Re: Pštrosí??

        Blahopřeji. Na mém hňupometru dosahujete zarážky maxima. Když jsem ten přístroj konstruoval, tak jsem si takovou sílu ani neuměl představit.
        Co vaše slovo, to litr silného hovězího vývaru. To bych fakt rád viděl co vám maminka vyvařuje když se vrátíte z družiny. Dospělého tak blbého si představit nedokážu.
        Je to totiž starý klasický recept a vás ještě překvapí hodně věcí jako z čeho je cikánská pečeně, španělský ptáček či dětský olej.

        15.07.2015 14:20:46

    • jax
      jax

      Není třeba smažit to na pánvičce, stačí dát do pekáčku pečící papír, na to položit uhňácaná pštrosí vejce a dát péct do trouby do růžova, mastit ani podlévat netřeba - pustí šťávu. Můžete je také postavit na kolečko cibule.

      16.05.2009 21:34:38

      • All-in-one
        All-in-one

        "Mleté maso smícháme s rohlíkem, přidáme syrové vejce.." někdy si to stačí jen přečíst :-))) Recept je super! Když to kloudně uhňácáte, nic se vám nerozpadne!

        09.05.2009 14:32:18

      • Lau
        Lau

        S pečicím papírem a troubou je to dobrý nápad. Budou o trošku zdravější.

        18.05.2009 09:06:44

      • Irma
        Irma

        No dala jsem pštrosí vejce na pečicí papír péct do trouby,aby byla zdravější,ale od spodu se mi připálila,snažím se je obracet,koulejí se mi ze strany na stranu,tak jem pečicí papír potřela i s vejci olejem,no je to trochu lepší,ale to jsem je mohla rovnou smažit.Co dělám špatně?

        07.04.2013 16:51:37

    • Neumětel
      Neumětel

      Pane Budulínek, nevím kde se stala chyba, ale mě se při pokusu udělat toto jídlo vše dařilo až do chvíle, kdy jsem to dal na pánev smažit. Pak se mi to celé rozpadlo, a prostě to bylo fuj. Měl jsem pak zvlášť vejce a zvlášť maso, a to ještě můžu být rád, že jsem to nemusel celé vyhodit.

      04.01.2005 12:26:54

    Nalezeno receptů: 14
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Pštrosí vejce

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.