reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Pštrosí vejce od babičky

Recept na pštrosí vejce z mletého masa, tak jak ho dělala naše babička.


  • 4,8

    19×

    4,7 19
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň

podle potřeby

trojobal



Energetická hodnota

497 kJ / 118,8 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 040 hodnocení

Červená čočka: Zdravá luštěnina pro každého aneb jak ji zařadit do jídelníčku

20. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Recept na dušený špenát z čerstvých listů krok za krokem

20. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

KVÍZ: Otestujte své kuchařské znalosti: 7 otázek, které vás prozradí

19. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 801 hodnocení

Lívance krok za krokem jako od babičky

19. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Jak využít kapustu: Závitky plněné masem, kapustové rolky a kapustový mozeček

19. 10. 2020

Postup přípravy

Mleté maso smícháme s nakrájenou cibulí, syrovým vejcem, osolíme a okořeníme mletým pepřem. Pokud je masová směs řídká, zahustíme ji strouhankou.

Uvařené vejce oloupeme, obalíme směsí a potom obalíme mleté maso s vejcem uvnitř jako řízek v trojobalu. Takto upravené vejce smažíme na oleji. Smažíme pomalu, aby se maso dostatečně propeklo.

Pštrosí vejce od babičky podáváme s brambory a čerstvým salátem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pštrosí vejce od babičky

    Celkový počet komentářů: 2

    • Jiřina
      Jiřina

      vylepšení

      Pštrosí vejce byla chutná, ale naše rodina je masožravá, takže i dávku 500 g mletého masa by to sneslo, z původní dávky byla pouze tenká vrstva masa. A jelikož se vyhýbám smažení, pekla jsem na pečícím papíře bez obalu v troubě. Tento recept se u nás neztratí.Doporučuji!

      21.01.2015 12:58:56

    • petravert
      petravert

      Komentář k receptu Pštrosí vejce od babičky

      vynikající

      22.12.2013 23:23:54


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Pštrosí vejce od babičky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.