reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Pštrosí vejce od babičky

Recept na pštrosí vejce z mletého masa, tak jak ho dělala naše babička.


  • 4,8

    19×

    4,7 19
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň

podle potřeby

trojobal



Energetická hodnota

497 kJ / 118,8 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 041 hodnocení

Těstoviny v podzimním jídelníčku: Zapečte je!

21. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

KVÍZ: Je meloun ovoce, nebo zelenina? Otestuj svoji znalost!

21. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Kupujeme hovězí maso: Víte, jak upravit hovězí roštěnec, kližku či plec?

21. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Bylinky našich babiček aneb jak přírodní cestou utužit své zdraví

21. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Batáty, sladké brambory v našem jídelníčku: Jak je chutně připravit?

20. 10. 2020

Postup přípravy

Mleté maso smícháme s nakrájenou cibulí, syrovým vejcem, osolíme a okořeníme mletým pepřem. Pokud je masová směs řídká, zahustíme ji strouhankou.

Uvařené vejce oloupeme, obalíme směsí a potom obalíme mleté maso s vejcem uvnitř jako řízek v trojobalu. Takto upravené vejce smažíme na oleji. Smažíme pomalu, aby se maso dostatečně propeklo.

Pštrosí vejce od babičky podáváme s brambory a čerstvým salátem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pštrosí vejce od babičky

    Celkový počet komentářů: 2

    • Jiřina
      Jiřina

      vylepšení

      Pštrosí vejce byla chutná, ale naše rodina je masožravá, takže i dávku 500 g mletého masa by to sneslo, z původní dávky byla pouze tenká vrstva masa. A jelikož se vyhýbám smažení, pekla jsem na pečícím papíře bez obalu v troubě. Tento recept se u nás neztratí.Doporučuji!

      21.01.2015 12:58:56

    • petravert
      petravert

      Komentář k receptu Pštrosí vejce od babičky

      vynikající

      22.12.2013 23:23:54


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Pštrosí vejce od babičky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.