reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pšenično-žitný chléb z domácí pekárny

Tento recept zvládne každý domácí pekař - začátečník.


  • 3,6

    30×

    3,6 30
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 560 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 602 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Postup přípravy

Do pečící nádoby vlijeme vodu, nasypeme oba druhy mouky a do každého rohu zvlášť nasypeme koření, tedy cukr, sůl, kmín a oregano. Do středu rozdrobíme droždí.

Pekárnu nastavíme na základní pečící program a chléb upečeme.

Po upečení pšenično-žitný chléb z domácí pekárny vyjmeme z nádoby a před konzumací jej necháme asi 20 minut vychladnout.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pšenično-žitný chléb z domácí pekárny

    Celkový počet komentářů: 3
    • kuchtička
      kuchtička

      recept, chleba se povedl, chutná výborně, část vody jsem nahradila zakysanou smetanou...:)

      27.12.2013 18:34:13

    • Koko
      Koko

      Chleba je výborný, já přidávám ještě slunečnicová semínka a zkusila jsem i obměnu s lehce osmahnutou cibulkou.

      17.05.2011 09:51:10

    • Barbora Škarupová
      Barbora Škarupová

      Chce to více vody...

      Já pro lepší chuť přidávám ještě 18g másla a lžičku práškové smetany.

      13.08.2010 13:41:27



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Pšenično-žitný chléb z domácí pekárny

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.