Pšenično-žitný chléb z domácí pekárny

2 h 40 min | příloha | 6 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 13423x
Tento recept zvládne každý domácí pekař - začátečník.
Komentáře receptu 3
Uvařil jsem to (Recept vařilo 5 lidí)


Postup přípravy receptu

Do pečící nádoby vlijeme vodu, nasypeme oba druhy mouky a do každého rohu zvlášť nasypeme koření, tedy cukr, sůl, kmín a oregano. Do středu rozdrobíme droždí.

Pekárnu nastavíme na základní pečící program a chléb upečeme.

Po upečení pšenično-žitný chléb z domácí pekárny vyjmeme z nádoby a před konzumací jej necháme asi 20 minut vychladnout.

autor receptu:

Pšenično-žitný chléb z domácí pekárny

Počet přidaných receptů: 87

Ingredience

na porcí
3,6
dobrý recept
30 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pšenično-žitný chléb z domácí pekárny

Celkový počet komentářů: 3
Nalezeno receptů: 3
Přidat příspěvek k receptu Pšenično-žitný chléb z domácí pekárny
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně prát?

    Jak správně prát?

    Umět si vyprat oblečení, zní jako samozřejmost, kterou musí zvládnout každý. Aby si prádlo zachovalo co nejdéle původní barvu a tvar, je zapotřebí, to dělat správně. Poradíme, jak na to.

  • 29. září - Světový den srdce

    29. září - Světový den srdce

    Září je měsíc věnovaný prevenci srdečních onemocnění, k níž nabádá právě Světový den srdce, který připadá na 29. září. Zamysleme se spolu nad tím, jak se o své srdce a cévy lépe starat a zachovat si jejich zdraví.




přidat nový recept