reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 596 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 856 hodnocení

Recept na domácí Baileys krok za krokem

8. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 693 hodnocení

Tajemství pletení vánočky

8. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 176 hodnocení

Recept na vánoční kokosky krok za krokem

7. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 574 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 692 hodnocení

Adventní čas, svátky a tradice 2.díl

7. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 565 hodnocení

Videorecept na hříšně dobré Bounty tyčinky - nepečené vánoční cukroví jen ze 3 surovin

6. 12. 2019

Postup přípravy

Rozmícháme 3/4 kostky droždí ve vlažné vodě (množství 300 - 350 ml) se lžičkou cukru a necháme jej aktivovat.

Nádobu z pekárny položíme na váhu a vsypeme mouku žitnou, pšeničnou a špaldové otruby na uvedenou váhu. Nádobu vložíme do pekárny (Silvercrest) a zapneme míchání na 15 minut (program č.7). Vsypeme semínka: kmín, pohanku, slunečnici, dýni a lněná semínka, od každého přibližně 1,5 polévkové lžíce. Přidáme bílý jogurt a namletý anýz s koriandrem (půl čajové lžičky), ocet, sůl.
Když se mouka promíchává, přilijeme vodu s droždím a necháme dojít program míchání.

Pak zapneme program č.6 (cca 1,5 hod) na hnětení a kynutí těsta. Asi po jedné hodině vyndáme háky a necháme těsto vykynout na program č.6, abychom je nemuseli trhat z upečeného chleba. Nakonec zapneme pečení (č.12) na 1 hodinu. Dle libosti na středně propečený chléb nebo kůrku.

Pšenično-žitný chléb se semínky z domácí pekárny je chutný, nedrolí se a je vláčný.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Pšenično-žitný chléb se semínky z domácí pekárny

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.