reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pruhované řezy z domácí pekárny

I složitější moučníky nám pomůže vykouzlit domácí pekárna.


  • 3,6

    30×

    3,5 30
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

krém

na ozdobu

těsto 1

těsto 2



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 700 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 935 hodnocení

Jak mít hezké Velikonoce i v době karantény?

5. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 676 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 754 hodnocení

Když dojde droždí, zachrání nás kvásek: Skvělé recepty na kváskové pečivo

4. 4. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Velikonoční pečení s dětmi: Tyhle sušenky ve tvaru zvířátek je budou bavit!

3. 4. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 588 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 740 hodnocení

Velikonoce se blíží: Otestujte se, jak dobře znáte velikonoční zvyky

2. 4. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 282 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 628 hodnocení

Trvanlivé potraviny do zásoby: Víte, jak je správně skladovat?

1. 4. 2020

Postup přípravy

Slazené kondenzované mléko v nepoškozené plechovce ponoříme do vroucí vody a 2 hodiny vaříme. Poté necháme vychladnout.

Připravíme si větší mísu, ve které si bez umývání postupně připravíme obě těsta. Rozklepneme do ní vejce, přidáme cukry a našleháme. Zašleháme do směsi vanilkový pudink, po lžících všleháme střídavě olej a horkou vodu. Když vznikne pěna, lehce vmícháme mouku a kypřící prášek. Hotové těsto nalijeme do pekárny, program pečení nastavíme na 50 minut a upečeme. Na konci pečení vyzkoušíme špejlí, a pokud je potřeba, dopečeme. Vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout.

Před dopečením si stejným způsobem jako těsto 1 připravíme i těsto 2, pouze pudink způsobí, že nám vznikne tmavé těsto. Také jej nalijeme do pekárny, nastavíme na 50 minut a stejným postupem upečeme. Upečený korpus vyklopíme na mřížku a necháme zchladnout.

Na vále oba upečené a vychladlé hranoly rozkrájíme na plátky.

Vychladlé kondenzované mléko vyšleháme s máslem do hladkého krému. Vzniklým krémem spojujeme střídavě světlý a tmavý plátek korpusu do dlouhého hada. Hotový moučník polijeme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout. Vychlazený krájíme šikmým řezem a servírujeme.

Pruhované řezy z domácí pekárny chutnají úžasně.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pruhované řezy z domácí pekárny

    Celkový počet komentářů: 6
    • irishela
      irishela

      dobryyy kolac

      18.02.2013 19:44:26

    • Daniela Kotalik
      Daniela Kotalik

      pruhovany rez z albertek

      To se divim, co je dnes mozne upect v domaci pekarne. Pred 30 lety jsem si koupila dva balicky albertek, jednotlive susenky pokapala rumem spojila dortovym maslovym kremem dvou barev - vanilka + cokolada, polila roladu cokoladovou polevou a dala pres noc do lednicky. Taky se krajela nasikmo a nikdy nezbyl ani kousek Jednoduche a rychle - bez peceni.

      16.05.2011 21:35:54

    • šušnina
      šušnina

      Děkuji za recept do pekárny,tohle jsem ještě v pekárně nezkoušela a určitě vyzkouším.Držte mi palečky ať se mi to povede.

      07.02.2011 11:13:23


    • anna
      anna

      jak jinak než metrový......

      02.12.2010 18:14:20

    • Katuschka
      Katuschka

      jo, my mu taky říkáme metrový. Je výborný !

      25.08.2007 12:22:21

    • Aleny
      Aleny

      pruhovaný řez

      Doma děláme podobný recept a říkáme mu metrový. Pro pěknější vzhled ho krájíme ze šikma. Chutná celé rodině a je velmi oblímený.Všem doporučuji.

      22.07.2007 15:56:47


    Nalezeno receptů: 6

    Přidat příspěvek k receptu Pruhované řezy z domácí pekárny

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.