reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Průhledné broskve

Měsíčky broskví schované v želatině z červeného vína.


  • 4,8

    4,7 4

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 557 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 168 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Postup přípravy

Želatinu (plátkovou) namočíme do studené vody.

Smícháme víno, citronovou šťávu (z citronu, ne umělou) i pomerančovou šťávu a krátce vše provaříme. Přisypeme cukr i vanilkový cukr a poté odstavíme. Do horké směsi přidáme vymačkanou želatinu a necháme ji za občasného míchání rozpustit.

Polovinu želé rozdělíme do čtyř čirých zmrzlinových pohárů a vložíme je do chladničky na chvíli zatuhnout. Zbylé želé udržujeme na teplém místě.

Půlky broskví rozkrájíme na měsíčky a rozdělíme je na zatuhlé želé. Poté je přelijeme zbývajícím želé a dáme opět do ledničky ztuhnout.

Vymícháme smetanu s vanilkovým cukrem a nadrobno nasekanými ořechy na tuhou šlehačku. Šlehačku můžeme podávat samostatně, aby vynikla krása dezertu, nebo ji rozdělíme na poháry.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Průhledné broskve

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.