reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Postup přípravy

Králíka naporcujeme. Porce králíka osolíme a opepříme. Pekáč vyložíme plátky uzeného bůčku nebo slaniny.

Další část slaniny (bůčku) nakrájíme na kostičky a vyškvaříme na pánvi. Přidáme na plátky nakrájenou cibuli a na drobno nakrájený česnek. Po zesklovatění pak přidáme polévkovou zeleniny se solí (nebo zmrazenou zeleninu pod svíčkovou). Zalijeme vodou, podusíme a odstavíme.

Do pekáče uložíme porce králíka na pátky slaniny, přidáme hořčici, grilovací koření, provensálské koření, celý pepř, nové koření a bobkový list. Vše zalijeme směsí z pánve, přidáme nahoru 3 papričky piri piri (aby šly dobře vytáhnout), poklademe plátky másla, podlijeme vodou nebo vývarem a pečeme na 200 °C doměkka. Při otáčení masa vyjmeme papričky piri piri, aby maso nebylo moc ostré. Po otočení králíka vlijeme šlehačku pro zjemnění. Provensálského králíka dopečeme odkrytého, aby se maso vypeklo do křupava.

Provensálského králíka podáváme s brambory nebo rýží.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Provensálský králík

    Celkový počet komentářů: 2

    • evahaller
      evahaller

      Jeste jsem pridala 6 malych lesnich zampionu a servirovala s rakouskymi tyrolskymi knedlicky! bajecne pikantni!

      08.03.2013 18:28:06

    • funyk
      funyk

      výborný králík

      02.09.2012 17:59:12

    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Provensálský králík

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.