reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Provensálské kuřecí plátky na zelenině

Kuřecí plátky, voňavé provensálským kořením, jsou chutné a jejich příprava je jednoduchá.


  • 3,7

    12×

    3,6 12
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Kuřecí maso zlehka naklepeme, opepříme, osolíme, pokapeme worcesterovou omáčkou a citronem. Necháme chvíli uležet.

Na rozehřátém oleji zprudka osmažíme z obou stran kuřecí maso.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Osmažené maso vyjmeme z pánve. Do pánve od masa přidáme máslo a cibuli smažíme do zesklovatění. K cibuli přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, sterilovaný hrášek a kukuřici Znojmia a chvíli dusíme. Pak na zeleninu položíme osmažené plátky masa, posypeme provensálským kořením, dochutíme pepřem, solí a kečupem (kečup můžeme i vynechat), podlijeme hrnkem vody a pod pokličkou společně dusíme asi 10 - 15 minut. V malém množství studené vody rozmícháme lžičku solamylu, přilijeme ke konci dušení k masu se zeleninou a necháme krátce povařit.

Provensálské kuřecí plátky chutnají s rýží nebo s uvařenými brambory.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Provensálské kuřecí plátky na zelenině

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.