reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Provensálská krkovička

Vcelku jednoduchá příprava velmi chutného oběda. Maso naložené v provensálském koření a zalité olivovým olejem získá velmi jemnou chuť a zvýší vaší touhu po Francii!


  • 3,1

    87×

    3,1 87
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty


Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 555 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 167 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Recept na bezlepkový ořechový koláč krok za krokem

11. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

10+1 otázek: Čínská medicína a její principy

10. 10. 2019

Postup přípravy

Maso očistíme a nakrájíme na silnější plátky (na steak). Lehce naklepeme, dobře okořeníme provensálským kořením a kořením na steak a potřeme je bavorskou hořčicí.

Porce vkládáme do uzavíratelné misky a postupně je zalijeme olivovým olejem. Necháme je uležet alespoň do dalšího dne.

V kastrolu s poklicí si rozpálíme max. lžíci oleje (maso je naloženo, není třeba již olej dávat). Pak vložíme připravené porce masa. Zprudka opečeme z jedné strany a otočíme. Osolíme a můžeme přidat pepř. Zakapeme worcesterovou omáčkou a přikryjeme poklicí. Pečeme doměkka, ale nepodléváme, aby maso neztratilo šťávu.

Asi po 20 minutách (kdy je maso měkké), maso vyjmeme a slijeme přebytečnou šťávu a tuk. Pak do kastrolu k výpeku přidáme smetanu na vaření, zamícháme a odstavíme. Vznikne velmi chutná omáčka, kterou podléváme porce masa na talíři nebo jí přeléváme přílohu.

Provensálskou krkovičku podáváme s česnekovými bramboráčky, ale chutnají i americké brambory nebo jiná úprava brambor. Pokrm doplňujeme čerstvou zeleninou nebo zeleninovými saláty.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Provensálská krkovička

    Celkový počet komentářů: 2

    • radkica
      radkica

      Worcester. omáčky se nesmí dát moc, jinak to není dobré. Přidala jsem navíc kapary ve vinném octě- zajímavé a osvěžující. díky kyselejší chuti.

      14.09.2011 13:32:28

    • otto
      otto

      mňam....

      06.04.2011 08:14:50


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Provensálská krkovička

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.