reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Provensálská gratinka

Velice jednoduchá zeleninová příloha nebo hlavní chod.


  • 2,9

    147×

    2,9 147
  • 45 min

Postup přípravy

Lilky omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Rozehřejeme teflonovou pánev a plátky lilků na ní nasucho opražíme. Sýr nastrouháme na hoblinky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na silnější plátky. Troubu rozehřejeme na 200 °C. Česnek oloupeme, prolisujeme a smícháme s lžící olivového oleje.



Zapékací misku vymažeme připravenou směsí z česneku a oleje. Postupně do ní vrstvíme plátky rajčat, lilku a sýra, dokud suroviny nevyčerpáme. Poslední vrstvu posypeme bylinkami a zalijeme zbylým olejem.



Zeleninu pečeme asi 30 minut. Ihned podáváme a jednotlivé porce zdobíme čerstvými bylinkami a hoblinkami sýra.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Provensálská gratinka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.