reklama
hledat uživatel
       

Prosedlá buchta

Recept na vynikající buchtu, které nikdy není dost.


  • 4,5

    10×

    4,5 10
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Nejdřív si připravíme náplně. Tvaroh rozmícháme s vejci a cukrem, podle potřeby přidáme mléko, neměl by být moc řídký. Povidla smícháme s rumem a skořicí.

Vejce na těsto rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Ušleháme sníh z bílků a špetky soli. Žloutky ušleháme s cukrem. Přidáme mléko s olejem, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec vmícháme sníh. Těsto nalijeme na plech vyložený papírem na pečení. Nastříkáme na ně mřížku z tvarohu pomocí cukrářského pytlíku nebo pevného sáčku s ustřihnutým růžkem. Do vzniklých čtverečků dáme hromádku povidel nebo kousek ovoce. Prosedlou buchtu vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 25 minut. Zda je upečená zkusíme špejlí. Tvaroh a povidla se během pečení částečně propadnou do těsta.

Prosedlou buchtu necháme vychladnout, nakrájíme a můžeme podávat.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Prosedlá buchta

    Celkový počet komentářů: 2

    • Denika
      Denika

      Rychlá a skvělá buchta. Doma se po ní jen zaprášilo. Doporučuji. P.S. Příště vyzkouším to, že dám místo povidel marmeládu.

      14.08.2011 11:15:30

    • ivannka
      ivannka

      přemýšlela sem co upéct na víkend a tato buchta mi padla dooka,mám ji v troubě a voní a vypadá skvěle a myslím na 300% že bude i skvěle chtnat.doporučuji

      21.05.2010 11:34:46

    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Prosedlá buchta

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.