reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Vepřové řízky omyjeme, osušíme, naklepeme a okořeníme. Zakapeme olejem a necháme asi 1 hodinu odležet v chladu.

Mezitím si připravíme pórek s omáčkou. Zakysanou smetanu prošleháme s moukou. Pórek očistíme a nakrájíme na 3 - 4 cm dlouhé špalíky. Na tuku je rychle orestujeme, podlijeme vývarem a povaříme asi 10 minut. Pórek vyjmeme z vývaru. Do vývaru vmícháme připravenou smetanu a povaříme 5 minut. Pórek vložíme zpět do omáčky.

Na pánvi rozpálíme olej, na kterém zprudka opečeme řízky z obou stran dozlatova.

Přírodní vepřové řízky přendáme na teplé talíře a podáváme s pórkem zalitým smetanovou omáčkou. Vhodnou přílohou jsou opečené brambory nebo hranolky a zeleninová obloha.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Přírodní vepřový řízek s pórkem

    Celkový počet komentářů: 1
    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Přírodní vepřový řízek s pórkem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.