Přírodní vepřový plátek

30 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 86098x
Úplně obyčejný recept na velmi chutný hlavní chod, který není náročný na přípravu.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařili 3 lidé)


Postup přípravy receptu

Vepřovou pečeni omyjeme, osušíme a nakrájíme na silnější plátky.

V případě přírodních plátků lze použít jakékoliv koření, které máme rádi a preferujeme k takto připravenému masu.

Maso z jedné strany okořeníme podle chuti a osolíme. Pak použijeme tenderizér a masovou strukturu postupně po celé ploše rozrušíme, koření tak dostaneme i dovnitř masa. Z druhé strany také důkladně "orazítkujeme" tenderizérem.

Na rozpáleném oleji plátky vepřové pečeně důkladně z obou stran opečeme. Poté je vyjmeme na mísu, vypečený základ zaprášíme bramborovým škrobem, zalijeme masovým vývarem a dobře rozmícháme.

Do šťávy vrátíme plátky masa, prohřejeme a můžeme podávat.

U nás servírujeme přírodní vepřové plátky s oblíbenou bramborovou kaší, ale dobře chutnají i s rýží a vařeným bramborem.

konvalinka autor receptu:

Přírodní vepřový plátek

Počet přidaných receptů: 546

Ingredience

na porce
Vaše cena 2799 běžně 3999 Kč sleva 30 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,5
dobrý recept
30 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Přírodní vepřový plátek

Recept se nachází v 62 kuchařkách
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2627 receptů
KDI
VARENIE 8360 receptů
Jozar
Vepřové 1290 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Přírodní vepřový plátek

Přidat příspěvek k receptu Přírodní vepřový plátek
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně vybírat letní obuv?

    Jak správně vybírat letní obuv?

    Léto máme všichni rádi, ale naše nohy mohou v parnu trpět. Zvlášť, když jim nedopřejeme vzdušnou obuv a necháme je potit se v uzavřené a neprodyšné obuvi. Trápí nás nejen odřené paty, malíčky a utlačované palce, zpocené a horoucí nohy, ale od nohou pak trpí i celé tělo dyskomfortem a naše celková tělesná i duševní pohoda klesá.

  • Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Chcete letos zažít adrenalin na vodě? Nebo se jen lehce nechat unášet po klidné hladině malé říčky? Než někde zavoláte klasické vodácké "ahoooj", věnujte pečlivou pozornost přípravě. Její základní parametry spočívají právě v tom, kam vlastně chcete jet.




přidat nový recept