reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

3. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Přírodní plátky vepřové krkovice

Přírodní plátky vepřové krkovice

Z vepřové krkovice jde jednoduše a rychle připravit oběd, který nikoho neurazí. Na recept postačí jen trochu bylinek a olivový olej pro zvýraznění všech chutí.


  • 4,8

    39×

    4,7 39
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

podle chuti

příloha



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 582 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 843 hodnocení

Letošní plán pečení vánočního cukroví

22. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 612 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 688 hodnocení

Videorecept: Skvělý dýňový jahelník podle Anny

22. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Recept na vanilkové rohlíčky krok za krokem

21. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 573 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 688 hodnocení

Recept na originální kuřecí kari podle šéfkuchaře

21. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Videorecept: Marokánky podle Anny

20. 11. 2019

Postup přípravy

Silnější plátky vepřového masa opláchneme a osušíme.

Porce z obou stran posypeme provensálskými bylinkami, potřeme plnotučnou hořčicí a olivovým olejem. Podle chuti přidáme trochu chilli omáčky. Plátky masa položené na sebe v uzavřené nádobě necháme chvíli odležet.

Nahřejeme si hlubší pánev s poklicí a přidáme trochu olivového oleje. Po zahřátí vložíme připravené plátky vepřové krkovice.

Maso necháme krátce opékat. Jakmile se začne uprostřed plátků vylévat šťáva, maso otočíme, podle potřeby přidáme trochu oleje a přiklopíme poklicí.
Necháme opékat doměkka, pokud bude třeba, podlijeme jen mírně vodou. Přírodní plátky vepřové krkovice nedusíme.

Jako přílohu použijeme brambory, které oloupeme a nakrájíme na plátky. V rozpáleném oleji plátky brambor osmažíme. Lze použít fritovací hrnec. Po usmažení bramborové plátky vysypeme na talíř s ubrouskem a osušíme. Pak je přendáme do mísy a promícháme s trochou soli.

Přírodní plátky vepřové krkovice podáváme se smaženými bramborovými dukátky. Maso posypeme nakrájenou cibulí.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Přírodní plátky vepřové krkovice

    Celkový počet komentářů: 2

    • krkovička
      krkovička

      Fakt parádní recept ,to s tím podlítím je skvělá vychytávka. Měl jsem obavy aby se spolustolovníkům neumlátil ohryzek. Dávám 5 hvězd.

      26.10.2017 06:43:29


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Přírodní plátky vepřové krkovice

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.