reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Přírodní filet z lososovitého pstruha

Pečené filety ze pstruha lososovitého a do křupava propečenou kůrčičkou s netradiční bramborovou přílohou. Recept na lehký hlavní chod, který je vhodný i pro slavnostní příležitosti.


  • 4,1

    4,1 9
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby

zálivka



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 596 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 854 hodnocení

Videorecept na hříšně dobré Bounty tyčinky - nepečené vánoční cukroví jen ze 3 surovin

6. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 614 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 693 hodnocení

Tajemství pletení vánočky

6. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 176 hodnocení

Recept na jemný vaječný likér krok za krokem

5. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 574 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 692 hodnocení

Vánoce diabetika: Jak si při dietě pochutnat?

5. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 273 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 563 hodnocení

Bezkonkurenční medovníkové kuličky krok za krokem

4. 12. 2019

Postup přípravy

Větší filety z lososovitého pstruha (á 250 - 300 g) očistíme, omyjeme a osušíme. Do každého filetu ostrým nožem uděláme několik hlubších zářezů vzdálených asi ½ cm od sebe. Pstruha ze všech stran i v zářezech ochutíme hrubou solí, potřeme silnou vrstvou olivového oleje a necháme asi 1 hodinu odležet.

Mezitím si připravíme přílohu. Nať jarní cibulky nakrájíme na jemná kolečka. V celku uvařené a oloupané brambory opečeme na malém množství olivového oleje ze všech stran dozlatova. Ještě teplé brambory rozšťoucháme vidličkou nahrubo a promícháme s jarní cibulkou.

Připravíme si zálivku. Olivový olej s citronovou šťávou vlijeme do uzavíratelné lahvičky, přidáme sůl, pepř a hořčici a vše řádně protřepeme. Vychladlé brambory s cibulkou vložíme do mísy, osolíme, opepříme a zastříkneme podle chuti zálivkou.

Na rozpálené pánvi pečeme filety nejdříve kůží dolů do zlato-hněda. Pak maso obrátíme a již krátce dopečeme. Propečení ryby sledujeme z boku filetu, kdy maso změní barvu do světle růžové barvy.

Bramborovou přílohu rozprostřeme na střed talíře, na ni položíme filet z lososovitého pstruha, který zakapeme zálivkou, ozdobíme plátkem citronu a podáváme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Přírodní filet z lososovitého pstruha

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.