Mrkev oškrábeme, okrájíme konce. Kvalitní kuřecí maso, nejlépe bio, a mrkev můžeme nakrájet na kostičky nebo nechat v celku. Záleží na tom, jak pospícháme.
Do kastrůlku dáme kuřecí maso, mrkev a podlijeme vodou. Společně dusíme do změknutí asi 15 - 20 minut. Pokud vše vaříme v celku, je doba delší. Kuřecí maso s mrkví rozmixujeme nebo 2x propasírujeme přes sítko. Pasírování je náročnější, ale příkrm má lepší strukturu. Opět platí, že příkrm nesolíme, nesladíme, ani nekořeníme.
Příkrm kuřecí maso s mrkví dáme na nahřátý talířek nebo do plastové mističky, vmícháme slunečnicový nebo olivový olej lisovaný zastudena a můžeme krmit. Z tohoto množství získáme zhruba 200 ml příkrmu.
Příkrm kuřecí maso s mrkví můžeme uvařit ve větším množství, zamrazit a při rozmrazování jej povařit třeba s brambory nebo jinou zeleninou. Pokud je příkrm příliš hustý, rozředíme jej převařenou nebo kojeneckou vodou.